Снишмка: PexelsСърбия ще преразгледа статистиката от началото на епидемията от

...
Снишмка: PexelsСърбия ще преразгледа статистиката от началото на епидемията от
Коментари Харесай

Сърбия преразглежда смъртните случаи от COVID-19 след критика от експерт

Снишмка: Pexels

Сърбия ще преразгледа статистиката от началото на епидемията от ковид, с цел да ревизира броя на смъртните случаи и поправя данните, откакто водещ епидемиолог сложи под подозрение бройките им, съобщи Ройтерс, представена от " 24 часа ".

" Сърбия ще направи цялостна проверка за всяка гибел, за всеки човек. Никога не сме крили нищо и всичко, което сме правили, е било транспарантно ", сподели през днешния ден пред публицисти президентът Александър Вучич.

Сърбия записва първия случай на ковид при започване на март. По публични данни до момента са инфектирани общо 33 551 души, а 749 са умряли от последствията на COVID-19.

Предраг Кон, член на назначения от държавното управление спешен щаб за битка с епидемията, сподели във вторник, че формалните данни за смъртните случаи в Белград са три пъти по-малко от действителните бройки. В изявление за белградска телевизия Кон свърза несъответствието на данните, което съгласно него е изключително огромно за юни, с " проблем в осведомителната система ".

Страната регистрира внезапно повишение на случаите на ковид преди изборите през юни, както и през юли, откакто разхлаби ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид, въведени в средата на март.

Здравните управляващи оповестиха, че броят на новозаразените е почнал да спада от началото на август насам.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР