Снимкя БГНЕС Пожар избухна на 50-ия етаж на небостъргача Тръмп

...
Снимкя БГНЕС Пожар избухна на 50-ия етаж на небостъргача Тръмп
Коментари Харесай

Пожар избухна на 50-ия етаж на небостъргача „Тръмп Тауър“ и взе жертва

Снимкя БГНЕС
Пожар избухна на 50-ия етаж на небостъргача „ Тръмп Тауър “ в центъра на Манхатън, Ню Йорк и лиши живота на един човек, предава БГНЕС.
В резултат на случая бяха ранени още четирима души, от които обаче никой не е с заплаха за живота. Според данните на телевизия Си Ен Ен жертвата е живеела в жилището, от където най-вероятно е почнал огънят. Пострадалият мъж е бил приет в болница в тежко положение, само че лекарите не са съумели да спасят живота му и по-късно той е умрял. Останалите четирима ранени са пожарникари, чиито " пострадвания не съставляват опасност за живота им ".

Новината за потърпевшите пристигна малко, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери, че пожарът е бил сподавен и всичко към този момент е наред. " Пожарът в " Тръмп Тауър " го няма. Беше мощно стеснен (добре издигната сграда) ", написа в обществената микроблог мрежа американският водач и благодари на пожарникарите за добре свършената работа. По-късно обаче стана ясно, че пожарникарите не престават работата си по преодоляването на пламъците в постройката, където се обитават офисите на компанията, принадлежаща на президента. Към момента повода за възникването на пожара остава незнайна.

Ръководителят на службата за противопожарна отбрана в мегаполиса Даниел Найгро увери, че скоро ще може да даде по-подробен коментар по отношение на събитията довели до буйния огън. БГНЕС напомня, че това е вторият пожар в небостъргача от началото на годината. При предходния случай пострадаха двама души. Като причина за експлоадирането на пожара бе посочена нередовност на вентилационната система. В 58-етажното здание се намира центъра на бизнес-империята на Тръмп. През 2016 година там се намираше и предизборният щаб на републиканеца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР