Снимко , архивБорбата с пожара в планината Славянка на границата

...
Снимко , архивБорбата с пожара в планината Славянка на границата
Коментари Харесай

Експлозии на границата с Гърция прекратиха гасенето на пожара в Славянка

Снимко, списък

Борбата с пожара в планината Славянка на границата сред Гърция и България е прекъсната заради детонации в региона, съобщи.
Въпреки че от 5 часа сутринта нашите огнеборци са на терен и се пробват да овладеят пожарните огнища, които се развихриха през нощта поради мощния вятър, по-късно имаше гърмежи в региона на минното поле и работата на пожарникарите е прекратена.

Вчера беше прекратена работата и на гръцките им сътрудници – още веднъж по същата причина – поради гърмежи.

В региона се намират военните мини, останали от времето, когато там е била остарялата отбранителна линия „ Метаксас “. Това е верига от укрепления, издигнати по продължение на гръцко-българската граница и замислени като отбрана на Гърция при положение на българско нахлуване по време на Втората международна война.

Минното поле, което е по границата, е много огромно – по права линия е към 1,5 км, а тъкмо там има пожарни огнища.

25 военнослужещи от Трети механизиран батальон на 3-то Бригадно командване от състава на Сухопътните войски вземат участие в преодоляването на пожара – в мощно пресечена околност – високо в планината Славянка на граничната бразди сред България и Гърция.

В 9 часа сутринта в битката с пожара трябваше да се включат и френските самолети, както и наши военни хеликоптери. Но към 10 часа машините към момента не бяха задействани в потушаването на огъня.

На мястото е шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Александър Джартов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР