Снимките са неизменна част от всяка ваканция, но как да

...
Снимките са неизменна част от всяка ваканция, но как да
Коментари Харесай

Няколко трика, с които ще имате перфектните снимки от ваканцията ви

Снимките са неизменима част от всяка почивка, само че по какъв начин да създадем снимки, с които ще се гордеем? Британският фотограф Чарли Уайт дава някои препоръки, които може да са от изгода.

Изберете обекта си

Избягвайте фотоси на плаж, въпреки всичко желаете да извършите фотос, който никой в никакъв случай не е виждал.

„ Ако е допустимо, помислете за минута каква фотография желаете да извършите. Добре е да проучите какво имате пред себе си и да опитате да „ видите “ какво се крие оттатък това. Отделете време да проучите изцяло дестинацията си ", споделя Уайт пред Daily Telegraph.

Възприятието е ключът към положителната фотография, а не притежаването на добър и безценен фотоапарат. Карането на Bentley не ви прави по-добър водач.

Композиция

Доверете се на инстинкта си – правете фотоси, които ви карат да цъкате с език. Снимката може да бъде „ творба “ - като ария, статуя, стихотворение или някаква друга форма на артистично себеизразяване.

Творческата комбинация във всяка артистична дисциплинираност постоянно е най-трудният детайл – доста постоянно тя е просто инстинктивно чувство, че фотографията е добра.

Опитайте нови вероятности – качете се някъде на високо или слезте доста ниско, или пробвайте да поставите обекта си в естествена рамка, като прозорец, предел на врата или огромен клон на дърво.

Цветове и ъгли

Дигиталната снимка дава неограничени благоприятни условия да променяте или подобрявате фотографията, само че преобладаващо е чувството ни за това какво наподобява добре. Дори нетренираното око би забелязало по какъв начин синьото небе се обагря в цвят индиго или лилаво, или пък трева, която наподобява флуоресцентна.

Запазете фотографската си честност и пробвайте да създадете фотография, в която цветът е подобен, какъвто го виждате. Но се възползвайте от фактори, като метеорологични условия. С проясняващо се небе след дъжд, да вземем за пример, атмосферата е прочистена и цветовете ще наподобяват по-ярки.

Портрети и вероятности

Когато снимате пейзаж, обменът е сред вас и това, което виждате пред вас. Рядко има напрежение и постоянно можете да изчакате подобаващите условия, които да подхождат на артистичните ви стремежи. Портретът е по-труден, изключително когато сте в чужбина и не познавате освен езика, само че и обичаите.

Не единствено масаите усещат, че крадете душата им, фотоапаратът е натрапническа кутия, предвещаваща злополучие и не е чудно, че хората гледат съмнително на него.

Но какво значи фотогеничен? Човек, считан за фотогеничен, не би трябвало безусловно да е хубав. Напротив, всичко е въпрос на опозиция и защита. Някои ще погледнат позитивно на фотоапарата, други – не. Очите ще покажат разликата.

Редактиране и показване

Не оставяйте фотосите си да залежават в хард диска или iCloud. Има доста уеб сайтове, които могат да ви оказват помощ да ги превърнете във фотокниги, чаши или даже фотоси върху възглавници.

Някои от тях имат лични функционалности за редактиране, тъй че могат да подсилят цветовете, да изрежат, да изсветлят, без да прибягват до Photoshop.

„ За нашите викториански прародители филмът е бил скъпа и скъпа стока. Представянето е било не по-малко значимо и основаните албуми са подбирани грижливо, с тъкмо изложение на всяка фотография. Всеки албум е бил произведение на изкуството самичък по себе си “, споделя Чарли Уайт.

Така че нямате опрощение да не създавате и вие такива творби на изкуството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР