Снимките от камери за скорост и улично видеонаблюдение, собственост на

...
Снимките от камери за скорост и улично видеонаблюдение, собственост на
Коментари Харесай

Готвят нова тесла за шофьорите нарушители

Снимките от камери за скорост и улично видеонаблюдение, благосъстоятелност на общините, да се употребяват от КАТ за издаване на електрони фишове на водачите извършители.

70 на 100 от санкциите да постъпват в общинските бюджети, когато са засечени с техни камери. Това планува план за промени в Закона за придвижване по пътищата, импортиран от депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Маноил Манев, написа " Труд ".

Идеята се разисква от близо 10 години, като за въвеждането є най-вече упорстват от Националното съдружие на общините.

През този интервал в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора и доста други градове бяха инсталирани стотици камери, започнаха да работят и центрове за наблюдаване. Част от тях и сега дават записи на Министерство на вътрешните работи и КАТ, по които се сформират актове и наказателни постановления за нарушавания по Закона за придвижване по пътищата. Но електронни фишове за скорост се издават единствено по данни от сертифицирани полицейски камери.

Проектът на Ненков и Манев, по който са работили и специалисти от Столична община, изисква автоматизираните механически средства и системи на общините да дават отговор на същите условия като на КАТ, като и да снимат и записват датата, точния час на нарушаването и регистрационния номер на моторното транспортно средство, с което и осъществено нарушаването.

Определени от кметовете длъжностни лица ще имат достъп до компютърните системи на Министерство на вътрешните работи, с цел да открият от какъв тип и каква категория е автомобилът и кой е неговият притежател, на чието име да се сформира електронния фиш. Постъпващите в общинската хазна доходи ще дават опция за поддръжка и разширение на мрежата от тези механически средства.

На гишетата за административно обслужване в общините нарушителите ще могат да получават невръчени електронни фишове и наказателни постановления, издадени от Министерство на вътрешните работи, написа още в плана. Той обаче няма по какъв начин да бъде гласуван в разпускащото се след седмица 48-о Народно заседание и остава за идващия парламент.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР