Снимките и видеото с кюлчетата и парите, за които се

...
Снимките и видеото с кюлчетата и парите, за които се
Коментари Харесай

След петорна експертиза: Снимките с кюлчетата от спалнята на Борисов са манипулирани


Снимките и видеото с кюлчетата и парите, за които се твърдеше, че са снимани в резиденция " Секвоя " и са на експремиера Бойко Борисов, са манипулирани. Това оповести Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент. Информацията й е предоставена от българската прокуратурата.

Председателстващият Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент Томаш Здеховски разяснява, че по негова информация не може да се откри дали парите и кюлчетата от разпорстранените фотоси и видео са достоверни.

„ Българската прокуратура даде повече информация, която желая да споделя с вас “, сподели той.

Според данните, представени от Здеховски, са били назначени 5 механически компютърни експертизи на оповестените фотоси и видео, а резултатът от тях показвал голям брой несъответствия.

„ Има многочислени несъответствия в резолюцията на банкнотите спрямо другите обекти на фотосите. Има противоречие в цвета на водните знаци, полиграфските стикери и сенките на обектите “.

И още – датите на снимане на фотосите били манипулирани, а метаданните на някои от тях – отстранени.

„ Това е всичко и в случай че желаете да получите това писмо от прокуратурата, ще ви го дам, тъй като то не е загадка “.

Правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова сподели, че е схванала новината от медиите.

„ Аз разбрах от медиите, че основният прокурор е уведомил европейския парламент. Очаквам основният прокурор Гешев да дължи същото почитание и равнище на осведоменост по отношение на българските народни представители “, съобщи министър Надежда Йорданова.

От ГЕРБ обявиха, че се надяват „ всички неистини и клюки, с които бяхме удряни през последните 2 години по-скоро да бъдат разобличени “.

„ Истината рано или късно става ясно. Тук се двоумя дали истината е излязла рано или късно. Това е единственото ми съмнение “, разяснява Томислав Дончев.

Пред bTV представителят на основният прокурор Сийка Милева съобщи, че няма да разяснява служебна връзка сред българската и европейската прокуратура.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР