Снимки: Валентин Атин, фейсбукБетонът по морето достигна и до едно

...
Снимки: Валентин Атин, фейсбукБетонът по морето достигна и до едно
Коментари Харесай

Бетонът стигна и до брега на село Тюленово

Снимки: Валентин Атин, фейсбук

Бетонът по морето доближи и до едно от последните девствени кътчета у нас - село Тюленово. Там на брега върху солидна карстова канара е изникнал градеж на триетажна постройка, написа offnews.bg.

Сигналът и фотоси на следващия противен строеж край брега разгласява Валентин Тузсузов Атин във фейсбук.

" Случи се… Бетонната мафия захапа едно от последните девствени и приказно красиви кътчета от българското черноморие. Тюленово – дом и леговище на Неординарните хора и на Свободния дух – каякари, дайвъри, скални катерачи, риболовци, орнитолози, създатели, актьори, влюбени, съзерцатели, мечтатели... Място, където снобите наподобяват несвоевременно и гротескно ", написа той.

Според него местността попада в минимум две предпазени зони.

" Циреят първопроходец е даже на три етажа, невидимо от този ракурс. Видно е по какъв начин се „ вписва ” в девствения пейзаж… Вижда се и мащаба на хищничеството-цялата неповторима козирка директно над брега е осеяна с маркери на следващия предстоящ Град на прегрешението ", възмущава се Атин.



Според екоактивистът и общински консултант в София Тома Белев имотът, върху който са положени основите на следващото бетонно грозилище попада в предпазена зона за птиците. А в предпазената зона е неразрешена смяната на предназначението и/или метода на трайно прилагане на ливади, пасища, поляни, мери, мочурища, водоеми, водни течения, крайбрежни клифове (скали) в селскостопанския и горския фонд.

Той посочи и че към този момент е подаден сигнал до Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна.

На мястото няма осведомителна табела за това кой е вложителят на обекта. Към момента той попада отвън застроителните граници на село Тюленово, сподели Белев пред OFFNews. 

Според него е доста евентуално мястото на парцела да попада в предпазена зона за птиците Калиакра и във всеки случай стоежът предстои на глоба от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Такова решение обаче не се намира, сподели той. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР