Снимки: В София проведоха репетиция за военния парад.На площада пред

...
Снимки: В София проведоха репетиция за военния парад.На площада пред
Коментари Харесай

В София изкараха танкове и ракети С 300 пред парламента

Снимки:

В София организираха подготовка за военния церемониал.

На площада пред Народното събрание бяха изкарани ракети С 300, танкове, бронетранспортьори и друга тежка военна техника, което провокира лавина от мнения в обществените мрежи.

Много от хората се тормозят, че военната техника може да повреди жълтите павета.

Вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили и Военноморските сили ще извършват полети с прехвръкване на дребна височина над София, оповестяват от Министерството на защитата.

Това е част от подготовката за провеждането на военния церемониал във връзка честването на Деня на храбростта и празника на Българската войска - 6 май, прецизират от ведомството.

На 5 май полети от участниците в генералната подготовка за военния церемониал ще се организират от 10:00 ч. до 11:00 ч. (резервни часове от 15:30 ч. до 16:10 ч.).

В самия празничен ден - 6 май, участниците във въздушния съставен елемент на военния церемониал ще прелетят над София от 10:20 ч. до 11:20 ч.

Това ще бъде първият боен церемониал от 3 години насам, защото той не се състоя през 2020, 2021 и 2022 година поради пандемията от COVID-19.

Той ще се се състои на следващия ден - на Гергьовден. За Деня на храбростта в столицата ще бъде извадена наличната военна техника.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР