Снимки: Цветан Томчев, ТРУДПремиерът на Македония Зоран Заев и вицепремиерът

...
Снимки: Цветан Томчев, ТРУДПремиерът на Македония Зоран Заев и вицепремиерът
Коментари Харесай

Премиерът Борисов и колегата му Заев пристигнаха в Благоевград

Снимки: Цветан Томчев, ТРУД

Премиерът на Македония Зоран Заев и вицепремиерът Красимир Каракачанов седнаха в кафене в Благоевград.

Заев дойде в Благоевград малко след 15.30 ч. и беше посрещнат от Красимир Каракачанов, кмета доктор Атанас Камбитов и регионалният шеф Бисер Михайлов. След това четиримата, дружно с български и македонски министри, седнаха дружно в заведение близо до пл. „Македония“, където от 17 часа ще се състои церемонията по взаимното отбелязване на 115-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.
 Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев
Към 16.30 ч. в града дойде и министър председателят Бойко Борисов. Той отиде напряко в кафенето, където го чакаха двете делегации. Преди да влезе даде подписи на деца.
 Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев
Междувременно, от паметника на Тодор Александров започва шествие на Вътрешна македонска революционна организация, което ще се влее в тържествата на централния площад.

Точно преди една година на 2 август, Борисов и Заев се поклониха пред паметта на Гоце Делчев в Скопие във връзка отбелязването на 114-тата годишнина от експлоадирането на въстанието. Церемонията по полагане на венци се състоя пред гроба на Гоце Делчев в църквата „ Св. Спас ”

В Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония, който беше подписан на 1 август 2017 година от двамата министър председатели, е контрактувано, че страните ще провеждат по взаимна договореност взаимни празнувания на общи исторически събития и персони.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР