Снимки Цветан ЛацовДнешният протест на граждани във Варна, който премина

...
Снимки Цветан ЛацовДнешният протест на граждани във Варна, който премина
Коментари Харесай

Граждани пред Петел: Протестът за горивата и майките във Варна продължава и утре, и вдругиден и така - докогато се наложи

Снимки Цветан Лацов

Днешният митинг на жители във Варна, който мина по централни улици и булеварди, ще продължи и на следващия ден, само че и през всеки от идващите дни, до момента в който нещо се промени. Това показа пред " Петел " един от протестиращите жители. Решението е било взето през днешния ден, когато в 13 часа колите на протестиращите потеглиха в колона от паркинга на " Метро " и минаха по бул. " Владислав Варненчик ", с цел да стигнат до постройката на Община Варна. 

Участниците описват, че речта на една от майките ги е разплакала. Жената разказала своята история, само че никой не би могъл да я съобщи, тъй като сълзи избликват от очите на всички, които се опитат да го създадат. 



Протестът беше проведен във Facebook, има доста споделяния. Така множеството се е оказало на мястото, където всеки може да даде воля на недоволството. 



" Идеята е доста чиста, става въпрос за нас и за нашите близки. Не приказваме единствено за един проблем. Едно е човек да се ядосва у дома, друго е да изрази своята гражданска позиция, това е нещо, обещано от конституцията. Ще продължим по този начин през всеки от идващите дни, в случай че се наложи. ", изясни пред медията ни Цветан Лацов, участник в митинга.  



Инициативата започва през днешния ден, поради високите цени на горивата и желанието да получат поддръжка майките на деца с увреждания!
 
" Време е да заемем позиция! Да подкрепим всички останали български градове, в които всекидневно се организират митинги и манифестации! Да се обединим в името на смяната, от която България незабавно се нуждае! 



Целта на шествието е да притегли внимание и към други наболели въпроси, най-много парадоксалната разлика сред европейските цени/данъци/такси и напълно не-европейските заплати в нашата страна. ", пишат уредниците във Facebook събитието " Против Високите Цени на Горивата и в Подкрепа на Майките ". Младите хора приканват съгражданите си да се причислят към идеята.

Утре митингът ще стартира в 11 часа пред постройката на Община Варна. 







Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР