Снимки: Тайфунът Хайкуи оставя следи от разрушения в Тайван

...
Тайфунът Хайкуи събори стотици дървета, повреди крайбрежните пътища и изсипа
Коментари Харесай

Тайфунът Хайкуи събори стотици дървета, повреди крайбрежните пътища и изсипа проливни дъждове в Тайван, преди да отслабне в силна буря и да се насочи към Южен Китай в понеделник.

Първоначално изглеждаше, че Haikui напуска острова, но направи второ стъпало на сушата рано в понеделник в югозападната част на Гаосюн, преди да бъде понижено до силна тропическа буря, докато се придвижваше към Тайванския пролив.

Няма съобщения за смъртни случаи, но се наблюдават разрушения в крайбрежния Тайтунг, планински окръг в по-малко населен източен Тайван, където бурята удари директно предишния ден.

„Живея тук толкова дълго и никога не съм виждал такива пориви на вятъра“, каза Чен Хай-фенг, 55-годишен, селски вожд в град Донге в Тайтунг, където беше с екип ранна сутрин, който премахваше дървета от път.

Работниците внимателно маневрираха с копачи, за да преместят съборени клони на дървета и електрически кабели, които се бяха счупили и разпръснали по мокрия от дъжда път.

По-на север, в крайбрежния град Чанбин, работниците превозиха масивни бетонни блокове до крайбрежна магистрала, която частично се срути от силата на вълните, които се блъскаха в нея, надявайки се, че ще поемат ефекта.

Тежки оранжеви бариери бяха поставени близо до ръба, за да предотвратят пренасянето на автомобили по хлъзгавите пътища.

Хайкуи – първият тайфун, който връхлетя Тайван от четири години – наложи евакуацията на повече от 7 000 души от целия остров, особено от предразположените към свлачища планински райони. Стотици полети бяха отменени и фирмите бяха затворени.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР