снимки: Роберт Христов, Максим Недков, Забелязано във ВарнаПремахването на две

...
снимки: Роберт Христов, Максим Недков, Забелязано във ВарнаПремахването на две
Коментари Харесай

Цяла Варна говори само за това: Спешно затвориха нарочени за опасни пешеходни пътеки!

снимки: Роберт Христов, Максим Недков, " Забелязано във Варна "

Премахването на две пешеходни пътеки в центъра на Варна се трансформира в тематика на същински спор сред варненци във Facebook. Решението, взето през вчерашния ден от администрацията на кмета Иван Портних и подкрепено от консултативния орган, наименуван Комисия за сигурност на придвижване, беше изпълнено стремително още нощес.

Двете затворени пешеходни пътеки са на бул. „ Цар Освободител “ над Икономическия университет и на бул. „ Владислав Варненчик “ да някогашния ресторант „ Рощок “. Преди дни беше затворена и пешеходната пътека на ул. „ Антим I ”, водеща към Археологическия музей.

Всяка от тях беше позната и постоянно употребена от пешеходците, множеството от които са мощно разочаровани от решението на кмета.



Коментарите в групата „ Забелязано във Варна “ в обществената мрежа към този момент са стотици. Ето някои от тях:

" Хората нема да скъсат менискус, в случай че пресечат 20 метра по долу на светофара. "

" На колите няма да им се изтъркат накладките в случай че вземат, че намлят на пешеходна пътека "

" Решението е доста неуместно, по-добре водачите да се научат да карат рационално и да си гледат пътя и да дават път на вярно пресичащ пешеходец от едвам се вършат на състезатели и да вземат преимуществото на пешеходеца! Но към този момент и на пешеходни пътеки ги газят пешеходците и на светофари също по този начин,че гаранция няма. "

" Никъде го няма това, да се махат пешеходни пътеки "

" Кое е безмозъчното? На всеки 20 метра има пътека сред ВИНСа и Червения... "

" Извинявай, само че от светофара на Червения до светофара на ВИНС не са 20 метра, не са и 40-50 метра. И в случай че тръгнеш пеш, изключително пък в някой дъжд или мраз, или пък в зной и горещина, ще ти се сторят несъмнено няколко пъти по 100. Аз съм и водач, и пешеходец не рядко. А и съм живяла в този регион и ми е до болежка познато. "

  " Аз съм и водач и пешеходец и почтено казано нищо не ми пречи когато съм си на топло в колата зимата или на хладно на климатик лятото да спра и да дам път на хората. Не виждам къде е казуса! Основната концепция е че е 6 лентов път и едната колона стопира, а другата не. Така стават злополуките с пешеходци. "

" От общината са взели най-адекватното допустимо решение. Хората всеобщо са тъпи (шофьори и пешеходци) и тъй като толкоз ни е и образование и акъла, с цел да не почине някой на тая пешеходна са решили да я махнат. На светофара е по-безопасно при всички положения, а тая пешеходна пътека, въпреки и комфортна за пешеходци е причина за проблеми. "

" Сталинския метод за решение на казуса: " няма човек, няма проблем "!Аз съм водач, само че съм срещу затварянето на пешеходната пътека! "

" Пешеходец съм, само че и водач и от тази позиция мога да кажа, че персонално аз съм попадала в обстановки, в които ненадейно са ми изскачали хора от сходни пешеходни пътеки и може би в действителност е по-добре да ги няма. Особено, както доста от пешеходците обичат да пресичат на диагонал "

" Всяка заран и вечер минавам от тук за работа. И постоянно стопират. Сега поради малоумната мисъл на някой аз би трябвало да слизам до светофара, с цел да пресека и след това отново да се кача да си продължа пътя... Ама по този начин е, блъснат някого на пешеходна пътека, почват всеобщо да ги отстраняват. Няма пътека - няма проблем!!!!! "

" Поне 80% от хората които вземат решение - Къде да има/НЯМА пешеходна пътека: От години не са се придвижвали пешком из града. 
И след това - Защо пешеходците си проправят директни пътища и се основават предпоставки за ПТП... "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР