Снимки Радио Варна - първата радиостанция в България, днес навършва

...
Снимки Радио Варна - първата радиостанция в България, днес навършва
Коментари Харесай

87-годишен юбилей празнува Радио Варна - най-старото радио в България

Снимки

Радио Варна - първата радиостанция в България, през днешния ден навършва 87 години. За първи път на 9 декември 1934 година в българския ефир прозвучават глас и ария. Тогава е излъчен концерт от варненската зала „ Съединение “, а това е първото предаване на междинни талази в Северна и Североизточна България. Началото е положено от запалянковци, създали сами даже предавателя, написа.

През 1933 година Димитър Кулев, тогава възпитаник във Варненската мъжка гимназия, сглобява дружно с учителя си по физика два любителски радиопредавателя. Днес Радио Варна със своята стратегия, механически благоприятни условия, професионални запаси сигурно може да има нескромната рекламация да е информативен водач.

Радио Варна постоянно се стреми да отговори на най-високите стандарти за справедлива публицистика -синоним на висок професионализъм, и справедливо получава високо доверие от аудиторията. Радио Варна с изключение на функционалността да осведоми правдиво, извършва и функционалността на посредник сред хората.

През годините Радиото, както го назовават варненци, се утвърди като значима социална културна институция, а освен като източник на информация, с благоприятни условия за образуване и показване на събития от всички жанрове – видео и мултимедия, литература, приложни и изящни изкуства, спектакъл, музика, танц.













Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР