Снимки: Пресслужба на правителствотоБългария е една от страните, които ще

...
Снимки: Пресслужба на правителствотоБългария е една от страните, които ще
Коментари Харесай

Караянчева предупреди за голяма опасност, дебнеща хиляди български семейства

Снимки: Пресслужба на държавното управление

България е една от страните, които ще бъдат най-сериозно наранени от признатия предходната седмица от Европейския парламент пакет „ Мобилност “.

Това уточни ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в изявление пред Конференцията на ръководителите на парламенти на страните-членки на Европейски Съюз, предадоха от държавната осведомителна работа, написа Блиц. 

Пакетът „ Мобилност “ слага под тестване хиляди български фамилии и заплашва цялостен един отрасъл, акцентира тя. 

Над 60 000 – толкоз са семействата в България, в които най-малко едно лице работи като лидер на тежкотоварен автомобил, и пакетът „ Мобилност “, като се изключи че заплашва тяхното прехранване, ненужно подхранва евроскептицизма в навечерието на европейските избори, добави ръководителят на българския парламент.

Форумът се организира в австрийската столица Виена, а изявлението си ръководителят на Народното събрание направи в границите на сесията „ Европейският съюз и неговите съседи “.



Цвета Караянчева акцентира, че ощетяващият България пакет „ Мобилност “ е знак за доста по-дълбоки и тревожни проблеми, свързани с бъдещето на Европейския съюз. „ Стремежът към консенсус по никакъв метод не би трябвало да провокира разделяне – и то не по партиен, а по народен симптом.  Никоя  политика на Европейски Съюз не би трябвало да оставя неприятен привкус за протекционизъм и за рестрикции, които  противоречат на главните полезности на Европейски Съюз. Разделението на център и външна страна, както и Европа на две скорости, са неприемливи “, безапелационна бе Караянчева.

В духа на днешната сесия „ Европейският съюз и неговите съседи “ ръководителят на Народното събрание регистрира, че определянето на европейското бъдеще на страните от Западните Балкани като главен приоритет на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз е геостратегическа инвестиция в постоянна, мощна и обединена Европа. „ Именно европейската вероятност е мотор за демократизация и икономическа промяна. Гарантирането обаче на такава вероятност не е къс развой. Ето за какво е нужна последователност и съм радостна, че и Австрийското, и Румънското председателство свършиха доста работа в тази тенденция “, сподели още Цвета Караянчева. Тя обърна особено внимание на тематиката за цифровия дневен ред на Западните Балкани, повишението на опциите за връзка сред хората и бизнеса, както и на подобряването на цялостния капиталов климат за цифрови планове в района. По думите й всичко това ще докара до възстановяване на качеството на живот на жителите на района.

Според ръководителя на Народното събрание Европейски Съюз сега претърпява тежки времена и това окуражава популистите да заливат обществеността с мрачни прогнози за залез на европейския план. „ Европейски Съюз обаче не е в обърканост. Необходим е стратегически спор за бъдещето на европейския план, откровен и прям диалог с жителите “, разяснява още Цвета Караянчева.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР