Снимки: По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол бе взета

...
Снимки: По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол бе взета
Коментари Харесай

Турски гражданин е обвинен за контрабанда на стоки на стойност 477 449 лв.

Снимки:

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол бе взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с турския жител Х. Й. Той е упрекнат за това, че незаконно е пренесъл през границата на страната търговски артикули в огромни размери. Контрабандата е осъществена на 05.04.2023 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Лесово, обл. Ямбол. Престъплението е квалифицирано по член 242, алинея 1, б. „ д “ от Наказателен кодекс, оповестява.



По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал влекач с полуремарке с румънска регистрация, с който на горепосочената дата е дошъл на митническия пункт в Лесово. Превозното средство е минало на входящо трасе от Турция към България. Х. Й. е заявил, че транспортира памучни прежди.



Митническите чиновници са селектирали товарния автомобил за щателна инспекция. В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация е открита подозрителна компактност в товара, която не дава отговор на заявените артикули. При последвалата физическа инспекция, митническите инспектори откриват, че единствено в задната част на товарното помещение са подредени памучни прежди по метода „ запушалка ", а останалата част от товара съдържа 450 кашона с недекларирани общо 43 576 броя парфюми и тоалетни води, също и 1180 текстилни шапки с козирка – всички артикули с обозначения на световноизвестни марки. Общата стойност на контрабандните артикули възлиза на 477 449 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР