Снимки: ПетелПо време на брифинга с министъра на туризма Николина

...
Снимки: ПетелПо време на брифинга с министъра на туризма Николина
Коментари Харесай

Странен журналистически въпрос във Варна провокира още по-странен отговор от Портних и Пасев

Снимки: Петел

По време на брифинга с министъра на туризма Николина Ангелкова, кметът на Варна Иван Портних и регионалният шеф Стоян Пасев във връзка идния туристически сезон бе заложен въпрос от публицистите какво ще се строи на мястото на Рибарския плаж и дали са спазени всички нормативни уредби и законови рамки.

Самият въпрос от страна на публицистите бе чудноват поради обстоятелството, че още от месеци е ясно оповестено от концесионера какво тъкмо се случва там, за което нееднократно е писано в медиите. Но още по-куриозен бе отговорът на Портних и Пасев.

Учудващо за всички отговорът от страна на Портних и Пасев бе, че не са осведомени какво се строи там.

" При това състояние, ще слезем да създадем инспекция на място ", съобщи министърът на туризма Ангелкова. 

Тя и Пасев посетиха строителния обект на рибарския плаж. Там се срещнаха с шефа на концесионера " Лазурен бряг 91 " Андрей Василев. Той им обясни, че на мястото на старите съблекални се оформят два нови обекта за рекреация (развлечения), медицински пункт, сърф учебно заведение и избавителна станция. 



Това е предпоследния стадий от реновирането и модернизирането на крайбрежната алея в сектора на " Лазурен бряг 91 ". Грубият ремонт би трябвало да е завършил до 15 май, а до 15 юни ще има вътрешни довършителни действия. 

" Сърф учебното заведение ще е предопределено главно за подрастващото потомство на Варна, имаме предпочитание взаимно с община Варна да се организират разнообразни мероприятия, надпревари. Надявам се след построяването на рибарския мостик тук да се обособи едно прелестно място за отмора ", съобщи Василев.

" На първо време наподобява, че са спазени всички условия както и има нужните планове, които се съгласуват с институциите, изключително с дирекцията за културното завещание, защото Морската градина изисква това. Имаме уверения, че ще се спазят условията по закона за 2%  съществена комерсиална повърхност и 2 % спомагателна. Ние ще създадем геодизически измервания, с цел да сме сигурни, че са спазени условията, както твърди концесионера ", разяснява Николина Ангелкова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР