Снимки: ПетелНаша читателка, живееща в бл. 9 в квартал Победа

...
Снимки: ПетелНаша читателка, живееща в бл. 9 в квартал Победа
Коментари Харесай

Репортаж на Петел: Царството на котките - в квартал Победа! Едни ги хранят, други се оплакват

Снимки: Петел

Наша читателка, живееща в бл. 9 в квартал " Победа " се свърза с нас, с цел да алармира за това, че към блока има над 20 котки. 

" Хората тук ги хранят и те се завъждат от ден на ден. Пълно е с котки до бл. 8, 9 и 10-ти. Аз не ненавиждам животните, само че това би трябвало да спре преди котките да са станали повече от хората. Любители на четириногите непрекъснато им оставят купички с храна и вода тъкмо до детската градина, а това за мен не е вярно. Те са разплодник на заболявания, на бълхи, мястото на уличните котки не е до децата ", показа нашата читателка. 



По нейни думи животните постоянно стоят до казаните или в тревата на слънце. 

" В началото бяха по-малко, само че започнаха доста да се развъждат и бързо нарастна броят им. Ето сега има две котки майки с по 3-4 дребни котета. Трябва да се вземат някакви ограничения ", съобщи още тя. " Петел " се съобрази с нейното предпочитание да запази анонимността й, с цел да няма пререкания със съседите си.



" Петел " припомня, че в Наредбата за публичния ред бе въведена възбрана за храненето на бездомни кучета и котки на публични места. През 2014 година съдът анулира тези забрани, базирайки се на Закона за отбрана на животните.

" Аз не мога да нарека хората, които хранят животните неприятни, просто не мислят за следствията. Редно е страната да обезпечи приюти за тези животни или да ги кастрира ", добави още нашата читателка.



до бл. 8



до Детската градина

сред бл. 9 и бл. 10

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР