Снимки: ПетелЕвропейската федерация по хандбал има огромно доверие в Българската

...
Снимки: ПетелЕвропейската федерация по хандбал има огромно доверие в Българската
Коментари Харесай

Във Варна стартира европейското по плажен хандбал. Над 1200 играчи идват на Южния плаж

Снимки: Петел

Европейската федерация по хандбал има голямо доверие в Българската централа, разгласи ден преди старта на шампионата на Стария континент по плажен хандбал във Варна Габриела Хорват. Морската ни столица приема най-хубавите европейски тимове за юноши, девойки, мъже и дами от 8 до 18 юли.

„ За нас е голямо наслаждение да се завърнем на плажа по-късно дълго спиране и то във Варна. Дано и времето бъде с нас. Всички тимове са чудесно готови, тъй като имаха доста време поради непредвидената пауза. Имаме голямо доверие в Българската федерация, тъй като знаем, че са отлични уредници. Очакваме чудесно състезание с доста добра организация. Вярвам, че и тимовете ще ни зарадват с добра игра “, сподели Хорват, която е ръководител на комисията по плажен хандбал и член на борда на Европейската хандбална федерация.



         Президентът на Българската федерация Росен Добрев благодари на Европейската централа за доверието да бъдем хазаин на това състезание, както и на Община Варна за поддръжката.

         „ Българската федерация направи всичко допустимо тимовете ни да се приготвят по най-хубавия метод и имам вяра, че пред родна аудитория те ще дадат най-хубавото от себе си. За нас е значимо да покажем, че с изключение на състезателен град, Варна е един европейски град и посредством спорта ще подпомогнем от ден на ден и туризма. По решение на федерацията, входът е свободен и съм уверен, че ще създадем ужасно шоу, ще има DJ, музика. Каня всички варненци и посетители на Варна да поддържат българските тимове и да се забавляваме дружно “, сподели Росен Добрев.



Директорът на дирекция „ Спорт “ в община Варна Кристиан Димитров акцентира, че плажните спортове са доста значими за града. Той подчертава върху обстоятелството, че през тази година се празнуват 100 години от оповестяването на Варна за курортен град, пожела триумф на българските тимове и изрази удовлетворение, че публиката към този момент се е завърнала на спортните събития.

При юношите България е в група с Русия и Германия.



„ Благодарение на господин Добрев и на федерацията направихме добра подготовка. Надявам се на добра и игра и положително класиране. Донякъде е хубаво, че сме в група с три тима, само че не трябва да забравяме, че съперниците ни са доста мощни. Целта ни е да се класираме на допустимо най-предно място и по опция в топ четири “, съобщи треньорът на юношеския ни тим Самет Муртазали, чийто момчета започват с мач против Русия в 16 часа на 8 юли.

При девойките България е в група с Гърция, Украйна и Испания, а първият ни мач е в 12 часа на 8 юли против Гърция.



„ Тук ще вземат участие най-силните школи по плажен хандбал в Европа. Вярвам, че девойките ще покажат най-хубавото, което могат на този стадий. Ние участваме за първа година с този набор и би трябвало да забележим къде се намираме. Благодаря на господин Добрев за оказаното подпомагане. Най-важният ни мач е с гъркините. Много е значимо да влезем с цялостни сили, да вземем първата среща и да реализираме предно класиране, с което ще дадем тласък на девойките да продължат да се развиват в плажния хандбал “, съобщи старши треньорът на девойките Тефик Парафитов.

Първенството е по-специално за треньора на мъжете – варненеца Веселин Станков.

„ Чувствам Европейското състезание по-близко на сърцето си, тъй като е в моя роден град. Това, че то е в България е огромна горделивост. Първенството е презентирано по най-хубавия метод, с цел да ни го дадат. Това ни задължава да бъдем оптимално съсредоточени и всеки мач да се раздадем на 100% и да осъществяваме капацитета си. Готови сме физически, само че работим и за душeвността. Хърватия е любимец в групата, само че това не значи, че отписваме мача с тях. Започваме с Полша и ще дадем всичко за победа, с цел да разбере цяла Европа, че в България има плажен хандбал. А това ще ни отвори и вратите към прекосяване в идната фаза “, съобщи Станков.



При мъжете България е в група с Хърватия, Полша и Швеция

При дамите играем с Испания, Украйна, Дания и Турция

„ Благодаря на БФХ, че слага треньорите на предна позиция. Ние би трябвало да се отблагодарим, да предадем опита си на нашите състезатели, да представим почтено България и да се класираме оптимално напред. Една от най-тежките групи е нашата. Само ние сме в група от 5 тима. Водещите тимова в Европа - Испания и последния европейски първенеца Дания са при нас, само че това не ни плаши. Хубавото на плажния хандбал е, че мъчно можем да приказваме за любимци. Може да биеш най-хубавите и да паднеш от най-слабите. Целта ни е да бъдем в топ три в групата, което ще ни разреши да продължим в борбата за медалите “, сподели треньорката дамския ни народен тим Ирина Миладинова.

На шампионата ще има VAR при мъжете и дамите.

 Официалното разкриване на шампионата е от 14 часа на 8 юли на корт 1.

 

Програма за груповата фаза на българските национални тимове за юноши и девойки:

 

При юношите България е в група с Русия и Германия

При девойките България е в група с Гърция, Украйна и Испания

 

8 юли:

12 часа, корт 1: България – Гърция (девойки)

16 часа, корт 1: България – Русия (юноши)

17 часа, корт 1: България – Украйна (девойки)

 

9 юли:

11 часа, корт 1: България – Германия (юноши)

12 часа, корт 1: България – Испания (девойки)

 

Програма за груповата фаза на българските национални тимове за мъже и дами:

 

При мъжете България е в група с Хърватия, Полша и Швеция

При дамите България е в група с Испания, Украйна, Дания и Турция

 

13 юли:

13 часа, корт 2: България – Полша (мъже)

14 часа, корт 1: България – Украйна (жени)

17 часа, корт 2: България – Хърватия (мъже)

18 часа, корт 1: България – Турция (жени)

 

14 юли:

10 часа, корт 1: България – Испания (жени)

12 часа, корт 2: България – Швеция (мъже)

16 часа, корт 1: България – Дания (жени)

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР