снимки: Петел“Въпреки мъглите във Варна в последните дни, заради които

...
снимки: Петел“Въпреки мъглите във Варна в последните дни, заради които
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“: Пролетно раздвижване във Варна – бръмчат косачки, чешмички преливат, предстои почистване

снимки: „ Петел “

Въпреки мъглите във Варна в последните дни, поради които температурите се задържат ниски, в града се усеща пролетно оживление. В Морската градина и в други зелени площи тече първата коситба, обвързвана и със сезонното напръскване против кърлежи.

На доста места към този момент са пуснати и чешмичките, от които можеш да утолиш жаждата си. На някои места обаче, като да вземем за пример в градината зад театъра, очевидно оборудванията не са в идеално положение. Чешмичката там тече и образува локва, която я прави на процедура неизползваема.



Окосените поляни в Морската градина пък се оказват идеално място за бездомните кучета да си подремнат. Дори и косачките да бръмчат безусловно на метри от тях, песовете са изцяло спокойни и не реагират.



Напомняме също, че на следващия ден, 14-ти април ще се организира пролетно разчистване на града, проведено от Община Варна. Приоритет през тази година ще бъдат паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки и други публични територии. Отпадъците ще се събират разделно: в черни чували – смесени битови боклуци, в жълти чували – боклуци от хартиени, пластмасови и железни опаковки, в зелени чували – стъклени опаковки.

Събраните битови боклуци би трябвало да се слагат в контейнерите за битов боклук, а събраните боклуци от опаковки - в и до съдовете за разделно събиране на боклуци, оповестяват от бранш „ Екологичен надзор “.



В рамките на самодейността е основана организация за кампанийно разделно събиране и на едрогабаритните боклуци от семействата. В тази връзка във всички региони са избрани места, на които на 14-ти и 15-ти април жителите безплатно могат да предават едрогабаритни боклуци, в количества до 2 м3, както следва:

- р-н „ Одесос “, пл. „ Лаврентий “;

- р-н „ Одесос “, ул. „ Братя Миладинови “ с ул. „ Оборище “ против №124;

- р-н „ Приморски “, ул. „ Роза “, необятен паркинг зад бл. 20;

- р-н „ Приморски “, кв. „ Чайка “, паркинг пред бл. 51;

- р-н „ Младост, ж.к. „ Трошево “, паркинг пред бл. 28;

- р-н „ Младост “, ж.к. „ Възраждане III “, паркинг до бл. 68;

- р-н. „ Вл. Варненчик “, паркинг против бл. 408, вх. 15;

- р-н. „ Вл. Варненчик “, паркинг южно от бл. 207;

- р-н. „ Аспарухово “, ул. „ Кирил и Методий “ до Бункера;

- р-н „ Аспарухово “, кв. „ Галата “, ул. „ Боровец “ до детската площадка.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР