снимки , ПетелСлушаме за някакви 1,5 млрд. лв., които били

...
снимки , ПетелСлушаме за някакви 1,5 млрд. лв., които били
Коментари Харесай

Заведенията питат държавата къде са компенсациите за четворните сметки за ток

снимки, " Петел "

„ Слушаме за някакви 1,5 милиарда лева, които били отделени за обезщетения за бизнеса. Като оставим на страна обстоятелството, че те няма да стигнат до средата, все още даже ги няма. Доколкото разбираме към момента не е фиктивен механизмът, по който да бъдат разпределени. И какво излиза – до момента в който някой си свърши работата, българският бизнес се трансформира в заемодател на производителите и разпределителите на сила “, това се споделя в позиция до медиите на Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията.

Двете организации декларират, че сега заведенията за хранене, питейните заведения и нощните заведения, които са плащали за ток към 7-8000 лв., получават сметки за 33-34 000 лв.. Четворното нарастване обрича мнозина в сектора на банкрут. Организациите непосредствено упрекват страната в управническо безучастие, тъй като обещаните обезщетения ги няма.

От заведенията са обезпокоени и от опцията за нов локдаун и са възмутени, че " зелен документ " се изисква единствено за избрани браншове, освен това до момента в който в Народното събрание към момента се карат за това дали той да е наложителен за ходенето на работа на депутатите. Говорим за оцеляване, само че в условия, които не зависят от нас, завяват от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР