снимки: ПетелПрез тази година Варна носи титлата Европейска столица на

...
снимки: ПетелПрез тази година Варна носи титлата Европейска столица на
Коментари Харесай

Варна – Европейска столица на спорта? От това игрище не си личи, а и не е само то...

снимки: " Петел "

През тази година Варна носи купата Европейска столица на спорта. И въпреки че това звание не се дава от Европейски Съюз, а от частна компания, ръководещите и на локално, и на национално равнище подвига доста звук какъв брой доста се прави за спортната инфраструктура.

Това обаче по никакъв метод не проличава по доста от кварталните стадиони, строени през „ мрачния социализъм “. На доста места те и през днешния ден стоят, оживели като по знамение от лудото застрояване през последните десетилетия. Но на тях никой не играе, просто тъй като няма и обикновени условия за спорт.

Един подобен образец е игрището в региона на улиците „ Македония “, „ Възраждане “ и „ Оборище “ и „ Хаджи Димитър “. Там е останало единствено малко от оградата, една врата и... това е.



Трябва да отбележим, че в този регион има актуализирана детска площадка. В непосредственост има и осъвременен учебен двор, с игрище и с фитнес уреди навън. И въпреки всичко, и това изоставено игрище може да бъде превърнато в нещо хубаво, считат жителите, живеещи в региона. За тях запуснатото положение на площадката е неприемливо. А ситуацията е такова от години.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР