снимки: ПетелПосланикът на Германия в България Херберт Салбер и неговият

...
снимки: ПетелПосланикът на Германия в България Херберт Салбер и неговият
Коментари Харесай

Четете в Петел: Посланиците на Германия и Франция заявиха във Варна, че популизмът и национализмът няма да превземат ЕС

снимки: " Петел "

Посланикът на Германия в България Херберт Салбер и неговият френски сътрудник Ерик Льобедел обявиха във Варна убеденост, че изборите за Европейски парламент следващата година ще завършат с победа на умерените политици, а не на националистите и популистите. Двамата дипломати участваха дружно на банкет, проведен от почетния консул на двете европейски страни в морския град Недялко Неделчев.

„ Френско-германското съдействие е развито както на територията на целия Европейски Съюз, по този начин и тук, на територията на цяла България. Ние доказахме това на работен обяд, проведен от немската страна, на който дебатирахме тематики, които засягат съдействието при правенето на проект за деяние в сферите на политиката, на културата и на цялостната дипломация “, разяснява Негово превъзходителство Ерик Льобедел.

„ Ако се заслушаме в речите на госпожа Меркел и господин Макрон от последните дни, можем да отчетем упованието им за един ентусиазъм в Европа. Това се отнася до разнообразни политически хрумвания – от развиването на еврозоната, до повишението на способността на Европейски Съюз да реагира на рецесии и да укрепи въздействието си на открито. Всички имаме да преодоляваме проблеми и няма за какво да го отхвърляме, само че тъкмо когато обстановката е най-тежка, би трябвало да можем да погледнем „ оттатък ръба на чинията си “, сподели посланикът на Германия в България н.пр. Херберт Салбер. Той разяснява, че тъкмо това са подчертали и държавните водачи на Германия и Франция. „ Всички в Европа би трябвало да осъзнаем своите полезности, а това включва и свободата на словото и на пресата, независимостта на правосъдната система. Но както знаем, има разнообразни отзиви в Европейски Съюз по какъв начин тъкмо да се реализира това. В това отношение обаче ние с Франция сме на една и съща позиция и по тази причина работим взаимно по тези тематики и в България “, сподели още Херберт Салбер.



Изборите за Европейски парламент следващата година ясно ще очертаят разликата сред тези, които поддържат Европейския съюз и крайната десница, която е срещу това. Затова е извънредно значимо всеки жител да изрази позицията си, сподели още френският дипломат Ерик Льобедел. „ Изключително значимо е дейностите да не се водят поотделно във всяка страна, а да бъдат координираме. Затова ние желаеме да има обединени военни сили и гранични сили, както и доближаване в обществената сфера, което да заличи разликите “, добави той.

„ Директният ми отговор е, че нито националистите, нито популистите имат късмет да завоюват европейските избори. Имаме в страните си доста оспорвана политическа битка, само че съм уверен, че умерените сили ще надделеят “, разяснява Херберт Салбер.



Посланиците на Германия и Франция почетоха поканата на почетния консул на двете европейски страни във Варна Недялко Неделчев. Приемът, проведен от него събра в изисканата конюнктура на Синия салон в Морското казино във Варна дипломати, представители на институциите, на бизнеса, на университетските среди и на културата.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР