Снимки: ПетелПодкрепата на варненската публика е едно от нещата, на

...
Снимки: ПетелПодкрепата на варненската публика е едно от нещата, на
Коментари Харесай

Волейболните национали: Чувството да играеш пред варненската публика е страхотно

Снимки: " Петел "

Подкрепата на варненската аудитория е едно от нещата, на което ще разчитат волейболните национали на България на започващото на следващия ден европейско състезание за мъже. Нашите домакинстват на дуелите от своята група в зала " Конгресна ",която от 20 години се трансформира в същинска столица на волейбола. Тимът ни е в една група с тимовете на Испания, Словения, Хърватия, Украйна и Финландия в група " Б ".



" Това несъмнено ми е осмо, девето или десето европейско състезание. Тръпката е неповторима. В зала " Конгресна " изключително са ни едни от най-хубавите мемоари с националния тим. Има си я страстта, тръпката за старта на шампионата на следващия ден. Дано да се изпълни залата. А и ние да се отблагодарим на публиката с една хубава игра и да победим Испания ", сподели опитният либеро Теодор Салпаров.



" Ние сигурно не сме любимци. Трябва да бъдем реалисти. Трябва да играем мач за мач и да не се товарим с упования. да приказваме тука за медали, за четвъртфинали... Браво на девойките, които се класираха, да ги поздравя желая. Ние всеки мач би трябвало да играем на максимума на нашите благоприятни условия. Потенциалът е налице - с младите и с по-опитните, които са се върнали. Много е значимо по какъв начин ще влезем в шампионата. Ако наберем инерция от групата, може това да ни помогне и да създадем едно по-добро класиране. Със сигурност на Лигата на нациите беше радикално друго. Тук тимът е с 2-3 съсловия по-обигран. Тогава и Цецо го нямаше, други почиваха. Тук във Варна тимът добре се изтренира и капацитетът е налице и в контролните срещи. Положително съм надъхан за това състезание. Стига по-младите момчета да играят както на контролите, тъй като това е логика на психиката - откриването на европейско като напрежение и адреналин. За множеството е първо огромно състезание. Ако се оправят с напрежението в действителност тимът може да направи един добър резултат. Достатъчно е това, което виждам при младите - те поставят неимоверни старания и в подготвителния развой, себераздаването им е на 100 %. Това ми дава една вяра, че можем да създадем нещо положително. Потенциалът на младите е смъртоносен. Отдолу идват още. Ако тази група покаже това нещо, което за 20 дни тук ние упражняваме и показахме в контролните срещи, считам, че имаме шансове. В Лигата на нациите имахме огромен брак на сервис, даже два подред не вкарвахме, в този момент стои доста по-добре тимът. В някои от мачовете имаше серии от по 5 " чука ", както споделяме на нашия диалект. Дай Боже да сме здрави, да не стане някаква травма.  С Пламен Константинов сме изговорили нещата, аз би трябвало да изнеса посрещането, а Симеон Добрев да помогне в отбрана. Той сега е като дива котка, хвърчи. Трябва да намерим салдото и да създадем оптималното - както аз на посрещане, по този начин и той на отбрана ", сподели Салпаров.



" Това ще е първото ми домашно европейско. Последният път си оперирах рамото и не можах да вземам участие. Има едно напрежение, усеща се, ще играем пред родна аудитория, само че бих споделил, че това е едно позитивно нещо за нас, тъй като всеки знае, че тук и стените оказват помощ. Тази поддръжка, която през всичките тези години варненската аудитория ни е давала, постоянно е пособия. Да се надяваме, че е и тази година ще ни я даде. Аз се усещам все по-добре с всеки минал ден и считам, че съм подготвен за това европейско състезание. Сред младите има доста качествени момчета. Най-важното е да съумеем да изградим един добър колектив. Първата ни цел е да играем добре и да печелим мачове. След това ще погледнем и напред. Всеки един играч желае да печели медали ", сподели пък диагоналът Цецо Соколов.



" Тежест постоянно има, сигурно ще има във значимите и решителните мачове. Но аз постоянно съм казвал, че публиката е извънредно значима за нас. За нас е наслаждение да играем във Варна, атмосферата е неповторима и в действителност супер доста ни оказва помощ публиката, тъй че се надявам да се изпълни залата както постоянно се цялостни тук. Мисля, че всичко това ще бъде позитивно за нас, ще играем все по-добре и по-добре. Вече няма слаби тимове и никой не би трябвало да бъде подценяван. Ще излизаме сещу всеки един съперник със същата настройка. Има два по-силни тима - по-големи любимци с нас, Украйна и Словения, които играят доста първокласен волейбол. Особено Украйна, които израснаха доста през последните две години. От домакинска позиция обаче публиката би трябвало доста да ни помогне и да създадем допустимо най-вече победи ", съобщи Мартин Атанасов.



" Смятам, че аз и момчетата сме в едно положително въодушевление, подготвени сме, направихме една добра подготовка и считам, че би трябвало да покажем нашата игра на мачовете. Тази година е малко по-различно, тъй като сме домакини и ще играем тук във Варна пред тази аудитория. Може би за тези, които са нови, ще има малко напрежение първоначално, само че по-късно ще се отърсят и това след това ще им оказва помощ. Опитните играчи могат да оказват помощ, изключително на младите в тежки моменти. Това се видя и в контролните срещи, те имаха основно включване и препоръки към младите момчета ", показа пък разпределителят Георги Сеганов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР