снимки ПетелОт днес започва разчистването на пясъка, камъните и парчетата

...
снимки ПетелОт днес започва разчистването на пясъка, камъните и парчетата
Коментари Харесай

Първо в „Петел“: Започват аварийни ремонти по крайбрежната алея във Варна, очаква се финансова помощ от държавата

снимки " Петел "

От през днешния ден стартира разчистването на пясъка, камъните и частите разрушен асфалт по крайбрежната алея във Варна, заяви за „ Петел “ представителят на концесионера на плажната линия Андрей Василев.

Заедно с това започва и разчистване на плажовете, на които има голямо количество отпадък, изхвърлен от вълните. „ Надявам се, че това, което се вижда сега по пясъчната линия, ще даде ясна визия на хората за замърсяването на залива и ще ги направи малко по-отговорни. Положението е ужасно! “, разяснява Василев.



Той добави, че следва да се срещне с регионалния шеф Стоян Пасев, с цел да бъдат набелязани ограничения за ремонт на дамбата, а също и на буните, които са главните брегозащитни уреди.

 „ На места бордюрите на алеята са начупени като кибритени клечки. Както се приказва за проблемите на вълнолома, по този начин, в случай че не се вземат ограничения, ще се приказва скоро и за сериозен проблем с цялата плажна зона “, сподели Андрей Василев. По негови думи, пясъкът, който е извлечен от Северния плаж във Варна е с височина 60-70 сантиметра.



Областният шеф на Варна Стоян Пасев също изрази пред „ Петел “ угриженост за крайбрежната алея и бреговата зона. Тъй като администрацията му няма експерт, който да оцени вредите, той чака такава оценка от специалисти на Община Варна. После данните за нанесените провали ще бъдат предоставени на комисията по бедствията и повредите с очакване страната да отпусне средства за укрепяването на варненския бряг.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР