снимки ПетелНад 2000 души станаха свидетели на огромния и непсресъхващ

...
снимки ПетелНад 2000 души станаха свидетели на огромния и непсресъхващ
Коментари Харесай

Снимки в “Петел”: Фантастичният Найджъл Кенеди омагьоса публиката във Варна

снимки " Петел "

Над 2000 души станаха очевидци на големия и непсресъхващ гений на Найджъл Кенеди в зала „ Конгресна ” в Двореца на културата и спорта във Варна. 10 години след първия си концерт, международният цигулар се завърна на Европейския музикален фестивал в морския град.

Найджъл Кенеди се показа освен като виртуоз на цигулката, само че и като композитор и даже като пианист  с новата си концертна стратегия, която включва неговата персонална и както постоянно необикновена трактовка на музиката на Бах и на Гершуин. Заедно с невероятната групировка от музиканти, която го следваше в това фантастично музикално странствуване, той извърши и личната си творба „ Магьосникът от Люблин ”, въодушевена от едноименната книга на Исаак Сингер, притежател на Нобелова премия за литература.



Както постоянно, Кенеди трансформира концерта си в същинска веселба и с шегите си, които звучаха освен сред обособените елементи, само че от време на време и като част от самите му осъществявания. Импровизациите на границата сред класическата музика и джаза бяха допълнени даже и с балкански ритми.



Известен като лоялен почитател на футболния тим „ Астън Вила ”, Найджъл Кенеди не пропусна да показа с българската аудитория своето удивление към един от най-уважаваните футболисти на клуба – Стилиян Петров. „ По време на своята борба с рака, той непрестанно правеше хубави неща за другите със своята щедрост. Заради това той е толкоз обичан от нас ”, съобщи гениалния музикант от сцената във Варна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР