снимки: Петел“На няколко места на площад Антон Новак“ във Варна

...
снимки: Петел“На няколко места на площад Антон Новак“ във Варна
Коментари Харесай

Какво става тук? Извадиха павета на входа на Морската градина във Варна

снимки: „ Петел “

На няколко места на площад „ Антон Новак “ във Варна могат да се видят извадени павета от релативно новата настилка, построена с европейски средства. Граждани алармираха на „ Петел “ за гледката, провокирала неспокойствие у мнозина.

Проверка на „ Петел “ сподели, че тук-там в действителност настилката е нарушена, само че евентуално това се прави с избрана цел, евентуално за непълен ремонт. Наш кореспондент видя и екип от служащи, които възстановяваха деликатно паветата на местата им.



Варненци остават доста чувствителни към новата настилка, при нареждането на която имаше доста пропуски и забележки. В някои сектори от центъра паветата бяха пренареждани по два-три пъти, до момента в който се реализира приемливо качество. Затова и всяко разтрошаване се посреща като сериозен проблем.



Репортер на „ Петел “ видя също, че са взети съществени ограничения за обезопасяването на мястото, на което преди дни бликна голям теч, който наводни алеите и поляните на Морската градина към Обсерваторията.

  За страдание, не на всички места може да се види същото грижливо отношение към инфраструктурата на обичания парк на Варна. Малко по-надолу в посока Аквариума може да се види различен паваж, много опустошен, като част от него е захвърлена към кошче за боклук. На същото място може да се види и резервоар за боклуци, който по незнайна причина е попаднал в канала за подуване на дъждовната вода.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР