снимки ПетелНа извънредно заседание Общински съвет – Варна прие досегашното

...
снимки ПетелНа извънредно заседание Общински съвет – Варна прие досегашното
Коментари Харесай

Страсти в общинския съвет на Варна: Обявиха началото на края на драмата със „Спартак“

снимки " Петел "

На изключително съвещание Общински съвет – Варна одобри досегашното сдружение, ръководещо спортния комплекс „ Спартак “ да бъде разграничено на две. Едното ще придобие цялата спортна база на комплекса – стадион, стадиони, тенис кортове и прилежащия паркинг. Негов притежател става Община Варна.

Другото сдружение с акционери „ Инжстрой холдинг “ и „ Стили Роуд “ ще придобие останалите недвижими парцели от капитала на спортния комплекс.Съветът също по този начин дават стадион „ Локомотив “ за безплатно прилагане на футболен клуб „ Спартак 1918 “ за 10 години.

Решенията бяха избрани като „ начало на края на 12-годишната сага със „ Спартак “, само че също по този начин станаха мотив за изострен конфликт както на политическа основа, по този начин и на равнище футболни пристрастия.

Съветниците от дясната съпротива в локалния парламент насочиха упреци към кмета и болшинството на ГЕРБ и съдружниците им, че се случва най-накрая нещо, което с години е определяно като „ невероятно “. За задачата обаче се е наложило почитателите на „ Спартак “ да се срещнат персонално с Бойко Борисов. „ Премиерът извика кмета Иван Портних и спортния министър Красен Кралев и ги нашамари като дребни деца “, разяснява Костадин Костадинов („ Възраждане “). Независимият консултант Григор Григоров пък съобщи, че на локално равнище явно е нямало воля да се реши казусът. При тези думи последваха реакции от съветниците на ГЕРБ, а кметът Иван Портних, който беше пристигнал на сесията, напусна зала „ Пленарна “.



Искри прехвърчаха и на равнище футболни пристрастия. Костадин Костадинов си призна пред малцината почитатели на „ Спартак “ в залата, че почитател на „ Черно море “, пожела им триумф и възобновление на клуба на предходното му равнище, само че добави „ с цел да можем да ви бием отново на вашия стадион “.



След него Янко Станев (СДС), прочут като огромен спартаклия, съобщи, че не вижда за какво хора, които нямат нищо общо с този клуб, се изричат по проблемите му. Той назова сходни дейности интриги на „ византийски отрочета “.



Бившият футболист и държавник Иван Петров също получи право да приказва пред съвета. Неговото изявление беше кардинално срещу преобразуването на досегашното сдружение, тъй като част от парцелите отиват в „ Инжстрой холдинг “, а съгласно него те би трябвало да са на футболния клуб. Изказването му обаче провокира напрежение и реакции измежду ентусиастите. В последна сметка, Петров съобщи, че ще изпрати сигнал до основния прокурор за ставащото в „ Спартак “ и решенията на общината.

След края на съвещанието и приемането на решението за базата, взето с нужното болшинство, последва замяна на нелюбезни реплики сред Янко Станев и Иван Петров пред залата.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР