Снимки Петел, Морето нет, БулфотоМакетът на Черно море пред Аквариума

...
Снимки Петел, Морето нет, БулфотоМакетът на Черно море пред Аквариума
Коментари Харесай

Потоп след ремонта! Черно море преля

Снимки Петел, Морето нет, Булфото

Макетът на Черно море пред Аквариума във Варна преля след ремонта и днешния пороен дъжд.

``
реклама

Триизмерният макет на Черно море пред Аквариума във Варна няма да бъде обагрен, стана ясно преди няколко дни.

Възстановяването на макета е част от ремонтните действия обхващащи няколко места в Морската градина във Варна по Оперативна програма " Региони в напредък " за над 2 млн. лева През миналата седмица на място Moreto.net откри, че е отстранена оградата към обекта, построени са нови градинки, към 3D макета, които са зацветени и с сложено поливно оборудване, незавършена е част от настилката към водния басейн. 



Прави усещане, че табелките на градовете по макета са полузациментирани тук-там, което ги прави мъчно четими. Водата в макета е пусната, сложена е мрежа в макета, евентуално за по-лесно събиране на едрите отпадъци.

Повечето варненци помнят макета обагрен като илюстрована карта, което бе и причина да се обърнем към шефа на компанията реализатор „ Хидрострой ” Николай Пашов с въпрос по кое време още веднъж ще бъде боядисана картата, която все още е в сив цвят, какъвто е евентуално цветът на материала, от който е направена. Стана ясно, че оцветяване на триизмерния макет на Черно море през Аквариума във Варна не е планувано и няма да се състои.

" Ние възстановихме първичния тип на макета. Оцветяването му е станало по-късно и то беше отхвърлено от Националния институт на паметниците на просвета ", изясни Пашов, представен от Moreto.net.


 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР