Снимки: Петел и БК ШоутаймСтрахотен празничен турнир преди Коледа организира

...
Снимки: Петел и БК ШоутаймСтрахотен празничен турнир преди Коледа организира
Коментари Харесай

Баскетболният Шоутайм със страхотен коледен турнир за над 120 деца

Снимки: " Петел " и БК Шоутайм

Страхотен празничен шампионат преди Коледа провежда варненският баскетболен клуб Шоутайм. Той бе за всички гении от школата и се организира в залата на Икономическия университет. в морската столица. Тя бе претъпкана от родители и искащи да гледат другите игри, които ръководителите и треньорите на младия и упорит клуб бяха подготвили за своите гении.

Участваха над 120 момченца и момиченца. Те са от няколко набора, като най-големият е роден 2008 година, а най-малките - през 2018-а.



В рамките на малко повече от четири часа те демонстрираха своите баскетболни умения. В началото бяха разпределени на тимове 4 против 4 или 5 против 5 и играха баскетболни мачове, а съдии бяха техните треньори.



След това пък имаше две игри за самостоятелни умения. В първата всяко дете трябваше да води топката, слаломирайки сред конуси, а по-късно да приключи със пукотевица. Времето на всяко осъществяване се засичаше с хронометър, а най-после гениите с най-хубави индикатори получиха самостоятелни награди.



Втората независима игра бе за малко по-големите, които трябваше да заобикалят конуси в четири зони в офанзива и да приключват с панер, като се играеше до 4-6 точни попадения. Резултатите още веднъж се записваха.

Накрая пристигна и " черешката на тортата " - баскетболни мачове сред най-големите по възраст в школата, които бяха съотборници на игрището с мъжете на Шоутайм. Тук огромните помогнаха на младите гении да се изявят в страхотни комбинации за наслада на публиката. Шоуто бе подпечатано с три запазени марки, поради които баскетболът е толкоз обичан спорт - панер след " алей уп " композиция, забивка и сполучлива пукотевица от центъра със сирената на Димитър Петров.



Страхотният празник приключи с награждаване като всички гении получиха торбичка с дарове от клуба, подсигурена от спонсорите. За най-успешно представилите се в самостоятелните игри имаше още предметни награди, а всичко приключи с обща фотография на треньори и гении, в която бяха запечатани над 100 усмивки.



Празникът бе почетен и от кмета на Варна Благомир Коцев, който откри конкуренцията и остана да гледа част от мачовете в компанията на шефа на отдел " Спорт " към общината Кристиян Димитров. На трибуните бяха и баскетболистките от женския тим на Шоутайм, които малко по-късно реализираха третата си победа в женската " А " група, надигравайки в същата зала Академик (Пловдив).



" Спортът сплотява хората. Смисълът на живота са децата. Правим го за тях. Благодарим и на всички спонсори, съидейници и доброжелатели, спомагащи тази идея и концепция да се реализира. Благодаря на всички родители и състезатели, че участвахте в този над 4-часов баскетболен празник. Децата се показаха прелестно ", сподели след края на празника един от основните треньори в клуба Галин Стоянов-Патрика, който от самото начало бе в ролята на водещ с микрофона край страничната линия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР