Снимки Петел“, архивТова че във футболния Спартак решиха да почетат

...
Снимки Петел“, архивТова че във футболния Спартак решиха да почетат
Коментари Харесай

Жиката заслужава стадион да носи неговото име, не терен

Снимки „ Петел “, списък

Това че във футболния Спартак взеха решение да почетат паметта на най-голямата си легенда Живко Господинов дни преди завръщането на тима в елита след 13 години, от една страна е прелестно и е в границите на естественото.

От друга страна обаче не считам, че е редно терен да носи името на Живко. Макар че има символика, защото на този терен той израсна като състезател, когато в края на 60-те и 70-те години на предишния век още бе затрупан със сгурия.



Заради всичко това обаче, което Живко Господинов е направил за Спартак и футбола в България, той заслужава единствено едно – стадион да бъде кръстен на него и да му създадат монумент. И откакто по всичко проличава, че това няма да бъде стадион „ Спартак “, щеше да е вярно, в случай че прекръстят „ Локомотив “ на Живко Господинов. Или най-малко футболната академия на Спартак да носи името на иконата.

Единствено и единствено по този метод щяха да бъдат почетени съответно паметта и големите заслуги към „ соколите “ на този талантлив футболист и неоспорим водач на най-успешния тим в историята на Спартак – този от интервала 1982/1984.

Какво е постигнал Жиката с родния си клуб и националния отбор на България, е ненужно да напомням. Това всеки, който се има за спартаклия, би трябвало да го знае – или от интернет, или от книгите, или от дядовци и татковци.



Ще напомня обаче, че образци по какъв начин други клубове почитат най-големите си митове, има колкото щеш. На първо четене имам предвид Левски, Наполи, Славия, да не изброявам още. Реал пък избра да кръсти не главния си стадион, а този на подготвителната си база „ Алфредо ди Стефано “. Но това също е голямо почитание и същото трябваше да получи и Живко посредством „ Локомотив “. След като не се научихме да ценим богоизбраните, до момента в който са живи, дано най-малко да бъде увековечена паметта им.

Недко Петров, Petel.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР