снимки: Петел“Ако тези дни силна и гадна миризма ви удари

...
снимки: Петел“Ако тези дни силна и гадна миризма ви удари
Коментари Харесай

„Петел“ предава от улиците на Варна: Чистят задръстените шахти преди очакваните дъждове по Гергьовден

снимки: „ Петел “

Ако тези дни мощна и гадна миризма ви удари в носа, до момента в който минавате по варненските улици, не бързайте да се ядосвате. Тя в действителност е знак, че най-накрая е почнало изгребването на боклуците от шахтите и прочистването на канализацията за дъждовната вода.

Работата се прави най-вече по класическия ръчен способ, с кирки, лопати и кофи, които пък се изсипват в открити ремаркета.



При всички положения, откакто синоптиците оповестиха, че в идващите дни ни чакат дъждове, акцията е навременна. Дано единствено тя да е задоволително енергична и ефикасна, тъй като някои дъждовни шахти са като бетонирани от насъбраните в тях отпадъци, а други са блокирани от строителни боклуци и части настилка, очевидно докарани от предходни превалявания. Примерите за това, които „ Петел “ разгласява, са единствено от една варненска улица - „ Братя Миладинови “.



Предстоящите дъждове ще са първото съществено тестване и за ремонта на булевардите „ Цар Освободител “ и „ Приморски “, който към този момент завършва дефинитивно. Както кметът Иван Портних разгласи още при началото му, една от главните задания там беше построяването на нова отводнителна система, защото огромна част от дъждовните потоци във Варна се стича тъкмо в региона на Летния спектакъл.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР