Снимки от протеста Пчеларите, които се събраха тази сутрин пред

...
Снимки от протеста Пчеларите, които се събраха тази сутрин пред
Коментари Харесай

След протеста на фермерите: Гръцките пчелари на демонстрация в центъра на Атина

Снимки от митинга

Пчеларите, които се събраха тази заран пред Паметника на незнайния боец с пушилки в ръка, желаеха да привлекат внимание към проблемите на бранша, като противозаконното показване на вносен мед и високата себестойност на производството, съобщи телевизия " Скай ". Протестиращите се заканиха да останат там до късно вечерта.

Сред настояванията им е да бъдат подхванати ограничения за цялостна проследяемост на придвижването на вносния мед и въвеждане на поленовия разбор измежду лабораторните проби, които се ползват за продукта.

По отношение на себестойността на производството пчеларите упорстват за трайна анулация на акциза върху горивата за тях и за опазване на необлагаемия най-малко.

Снимка: БТА/АП, Michael Varaklas

Освен това, протестиращите желаят да бъдат анулирани ограничаващите противопожарни ограничения, които съгласно тях ги лишават от право на труд.

По време на опустошителните пожари предходната година, като причина за някои от тях бяха разпознати небрежни действия в пчелините, напомня телевизия " Скай ".

Гръцките пчелари упорстват още за дотации за опрашването на земеделските култури, за цялостно включване в Общата селскостопанска политика и екосхемите, за метаморфоза на системата за аграрни застраховки, за анулация на рестриктивните мерки на лесничействата върху разполагането на пчелини и други

Днес се чака протестиращите аграрни стопани, които блокираха във вторник центъра на гръцката столица с трактори, да проведат събрания, на които да решат какви ще бъдат идващите им стъпки.

Снимка: БТА/АП, Michael Varaklas
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР