Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители

...
Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители
Коментари Харесай

Снимка от Габрово печели конкурса на МРРБ

Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са огромните спечелили в самодейността „ Покажи по какъв начин обновяваме родното ти място “, част от образователно-патриотичната акция на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) „ Моят град е моята цитадела “. В рамките на състезанието, за периода от 04.08.19 година до края на септември, в районното министерство бяха получени общо 190 фотоси. Най-много бяха на обекти от градовете София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра.
Фотографиите показват градски пространства, детски градини, учебни заведения, обществени и публични здания, реновирани здания на пожарни служби, детски площадки, паркове, санирани блокове, туристически обекти, културни събития и други , актуализирани с европейско финансиране по ръководените от Министерство на регионалното развитие стратегии „ Регионално развиване “ 2007 година - 2013 година и „ Региони в напредък “ 2014 година - 2020 година
Първо място в самодейността печели Ярослав Чепурной за фотографията си на новото градско кръгово кръстовище в Габрово , показваща по какъв начин модерното лед осветяване превзема града. На второ място е фотографията на Михаил Михалев от Стара Загора, който показва обновения парк „ Артилерийски “. На трето място се класира снимка на парк „ Свети Георги “ в Добрич на Драгомир Пеев. Снимките са част и от специфична галерия в столичния електротранспорт, където са изложени фрагменти на осъществени планове по европейските стратегии.
Жителите и гостите на София могат да видят обектите „ преди “ и „ след “ обновяването им с европейското финансиране в 50-те тролейбуса, купени по план „ Интегриран Столичен градски превоз “, финансиран по Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013 година Още шестима участници в самодейността ще бъдат отличени с поощрителни награди. Това са Вячеслав Попов от София, Карина Вутова от Мездра, Христина Топалилова от Враца, Нели Митева от Ловеч, Станислав Терзиев от Петрич и Велизар Еремиев от Благоевград.
Целта на състезанието бе да се подтикват жителите да покажат и разпространяват плановете, финансирани със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 година - 2020 година и посредством предишни планове, осъществени по ръководени от Министерство на регионалното развитие европограми. Така всеки имаше опция да поддържа родния си град, като покаже на обществото по какъв начин той се е трансформирал. Най-добрите фрагменти и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР