Снимки от един от сателитите за изображения на Maxar Technologies

...
Снимки от един от сателитите за изображения на Maxar Technologies
Коментари Харесай

Ето как изглежда от космоса свръхтежката ракета Falcon Heavy на SpaceX

Снимки от един от спътниците за изображения на Maxar Technologies демонстрират ракетата Falcon Heavy на SpaceX, която е ситуирана на стартовата площадка LC-39A в галактическия център Кенеди в Кейп Канаверал, Флорида.

SpaceX бе подготвена да изстреля Falcon Heavy през нощта против сряда, на 26-ти юли, северноамериканско източно време (27 юли, 05:04 ч. наше време), само че опитът бе анулиран единствено няколко минути преди старта.

Следващият опит бе плануван за четвъртък вечерта на 27-ми юли по същото време (петък, 28 юли, 05:04 ч. наше време). SpaceX обаче анулира и него, като пренасочи изстрелването за петък, 28-ми юли, по време на 99-минутния прозорец, който се отваря в 23:04 ч. северноамериканско източно време (събота, 29 юли, 05:04 ч. наше време).

Ракетата Falcon Heavy трябваше да изведе в околоземна орбита големия телекомуникационен спътник Jupiter 3. Той ще се причисли към флотилията Hughes Jupiter, която дава информационни услуги на Северна и Южна Америка. Новият спътник се нарежда от оператора Hughes Network Systems като най-големият комерсиален галактически уред, създаван в миналото.

Jupiter 3 ще удвои потенциала на сателитната флотилия Huges Jupiter с спомагателна скорост на предаване на данни от 500 Gbps. Той ще обслужва селски региони, предоставяйки високоскоростен интернет там, където оптичният не е разполагаем, както и безжичен интернет по време на полети.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР