Снимки Община ВарнаОбщина Варна състави два акта за увреждане на

...
Снимки Община ВарнаОбщина Варна състави два акта за увреждане на
Коментари Харесай

Община Варна състави акт на две фирми за увреждането на ул. „Стефан Стамболов“

Снимки Община Варна

Община Варна сформира два акта за увреждане на общинско имущество – тротоар и пътна настилка - поради двата градежа на ул. „ Стефан Стамболов “ до някогашната баня „ Гъбата “ в центъра на Варна. Актовете са издадени по Закона за административните нарушавания и санкции /ЗАНН/, по отношение на Наредбата за публичния ред на територията на Община Варна.



Проверка на Общината в два следващи дни е открила обилни вреди по асфалтовото покритие и тротоарните плочи, както и последвала ги повреда на водопроводната мрежа. Това оповестиха чиновници на „ Строителен надзор “ към Община Варна след завършването на работата си на терен.

Те разясниха, че става дума за акт за определяне на административно нарушаване, който следва да бъде разгласен и връчен на нарушителите.



Строителните компании, по отношение на организация и осъществяване на строително-монтажни работи, носят отговорност, за нарушение и компрометиране на целостта на прилежащите на обекта пътни, тротоарни настилки и уреди. Вероятната причина за провалите по инфраструктурата е прекосяването на тежка машинизация, допълват още инспекторите.

След връчването на акта се сформира наказателно разпореждане, а плануванаъа глоба за юридически лица е в размер от 1000 до 5000 лв..

По данни на ВиК – Варна, водопроводите и канализационните клонове, преминаващи по ул. „ Стефан Стамболов “ са плиткостоящи, т.е. са ситуирани на дълбочина под 3 метра. Земната основа е слаба и инфраструктурата е амортизирана. Поради тази причина прекосяването на тежка машинизация, от порядъка на 60 тона, която е поставяла водачите на близкия градеж, води до повреди, изясни основният инженер на регион „ Одесос “ Борислав Стоянов. По време на втората инспекция през днешния ден участва и представител на ВиК – Варна, който ръководеше дейностите по отстраняването на повредата.

Община Варна взаимно с районното кметство ще правят регулярни инспекции на обектите и при нужда ще се вършат наставления, а при констатиране на други нарушавания ще се сформират актове и наказателни постановления, обясниха от отдел „ Строителен надзор “ на Община Варна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР