Снимки: Нова ТвСпециализираната прокуратура, съвместно с МВР и ДАНС, разследват

...
Снимки: Нова ТвСпециализираната прокуратура, съвместно с МВР и ДАНС, разследват
Коментари Харесай

Акция: Претарашиха офиса на Миню Стайков в Карнобат, арестувана е млада жена в Пловдив

Снимки: Нова Тв

Специализираната прокуратура, взаимно с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, проверяват измами със средства от еврофондове. Както писахме, извършва се следствие на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас за измами със средства от европейски фондове, оповестиха от Специализираната прокуратура, заяви TrafficNews.bg

Повече детайлности не се оповестяват за момента.

По неофициална информация и тази профилирана акция се води поради ново следствие против предприемача Миню Стайков, оповестява Нова телевизия. По непотвърдена информация е претърсван неговият домакински адрес.

В същото време по непотвърдена информация Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС влязоха в пловдивски апартамент, населяван от млада жена от Карноват – Таня Калчева. Поводът е почнало следствие за измами със средства от европейски фондове в страната. 

Прокуратурата е разкрила злоупотреби по програмата " Млад фермер ". Установено е, че 9 младежи са записали еднолични сдружения и са получили 7 млн. евро.

Униформени и цивилни са блъснали жилището в центъра на Пловдив. То е употребено чартърен от трима души – две момчета и жена на възраст сред 25 и 30 години. Наш кореспондент намясто научи, че наемателката е от Карнобат, на име Таня. Около 8 часа жилището е било обискирано от проверяващите, а малко по-късно дамата отведена с патрулна кола към конструкция на Министерство на вътрешните работи.

Според съседи, приземният етаж дълго време е бил фризьорски салон. Собствениците са го преструктурирали, обособили го за жилище и го дали чартърен. Именно Йорданова е наела помещението, като с нея живеели още двама младежи.

„ Със сигурност работеха, тъй като излизаха рано заран и се прибираха вечер. Едното момче е водач в спедиторска компания. За нея не знаем нищо. Приятно момиче, общителна. Не вършиха проблеми. Чувала съм, че е студентка в Пловдив. Тази заран към 8 часа видяхме екипите на полицията и ДАНС. Не ни уведомиха какво се случва, само че бяха влезнали в жилището на Таня ”, съобщи живуща в кооперацията.

Апартаментът не е запечатан, а от прозорците се вижда светлина. Наш кореспондент опита да беседва с някой от жителите на жилището, само че никой не отговори на позвъняването.



В къщата в кв. „ Бояна ”, в която живее синът на Стайков – Стайко Стайков, все още няма полиция.

Припомняме, че Миню Стайков е в ареста от септември 2018 година. Тогава му беше повдигнато обвиняване за това, че е водач на незаконна група за произвеждане на цигари. Още тогава по време на следствието стана ясно, че прокуратурата е разкрила злоупотреби с европари по стратегия „ Млад фермер ” за 7 млн. евро.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР