Снимки: Нова телевизия и БулфотоКонтраадмирал Митко Петев даде подробности преди

...
Снимки: Нова телевизия и БулфотоКонтраадмирал Митко Петев даде подробности преди
Коментари Харесай

Откритият снаряд във Варна е стоял под земята поне 30-40 години. Не е бил опасен

Снимки: " Нова телевизия " и Булфото

Контраадмирал Митко Петев даде детайлности преди минути в ефира на " Нова телевизия " за планове през вчерашния ден артилерийски снаряд при ремонта на бул. " Васил Левски ".

``
реклама

" Вчера към 16 ч. се получи сигнал за открит саряд при изкопни действия към бул. " Левски ". Впоследствие по искане на Областната администрация се подвигна на крайник екип, който да го обезвреди. Открит беше 76-милиметров снаряд, мощно корозирал, бил е най-малко към 30-40 години подземен. 76-милиметровият снаряд първо беше без взривател, т.е. не е изстрелян. Изпаднал е, останал е най-малко от 50-е години.

Освен това 76 мм снаряди по време на обстрела на Варна през Първата международна война не са употребявани. В съответния случай нямаше заплаха, тъй като няма взривател, само че е извънредно значимо всеки, който открие снаряд или мина и устройство, което не му е познато, да се обади на 112, на полицията, Областната администрация.  Днес снарядът е спретнат, превозен, разузнат, безвреден е. В днешния ден до обяд ще бъде превозен на безвредно място и подриван. Обикновено, когато се откриват такива снаряди, в случай че е безвредно, се унищожават на място, само че в тази ситуация, защото е в обитаемо място и в извънредно многолюден регион, се обезопасяват и превозен за заличаване ", разяснява Петев в ефира на " Нова ". 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР