Снимки: Нов протест се провежда пред парламента в момента. Шофьори

...
Снимки: Нов протест се провежда пред парламента в момента. Шофьори
Коментари Харесай

Тирове блокираха Народното събрание

Снимки:

Нов митинг се организира пред Народното събрание сега. Шофьори паркираха камионите си пред сградта на Народното събрание. Причината е, че от дневния ред на депутатите отпадна решението за заплащанията на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Пред публицисти в кулоарите на Народното събрание министър председателят Кирил Петков разяснява днешния митинг на превозвачите пред Народното събрание. Те недоволстват от поредното отсрочване на ремонтите по пътищата. 

Предишното държавно управление е предписание така наречен ТРП (Текущ ремонт и поддържане - б. ред.) Под това име са скрити действителни цялостни поправки на пътища. Това значи, че тези компании са правили поправки на пътища, само че не дават никаква гаранция за осъществяването. Тази неправда би трябвало да се откри преди да им се изплатят парите. Трябва да се види какъв брой от тези поправки са осъществени, да има действителен надзор, съобщи Петков, съобщи Novini.bg.

Няма никакъв различен метод, с изключение на договорите да минат през Народното събрание, тъй като в случай че някой от Министерски съвет ги утвърди, той ще бъде на ръба на закона. Ние не желаеме да създадем това, би трябвало да мине през Народното събрание. Въпросът беше отсрочен, тъй като би трябвало да сме сигурни, че в предлагането са заложени верните контролни механизми. Не е въпросът да се разплатят над 600 млн. лв. със затворени очи, а да сме сигурни, че когато се разплатят, има контролни механизми, сподели още министър-председателят.



При протестиращите отиде министърът на районното развиване Гроздан Караджов и изясни, че парите за ремонт на пътища сега са блокирани от " политически пазарлъци ", написа БНР.



По думите му средствата са пленник на решението за избор на шеф на Българска народна банка:

" Очевидно и през вчерашния ден не е било инцидентно и считам, че има целеустремено блокиране. Това, което виждам в останалото, е, че републиканската пътна мрежа е пленник на избора на началник на Българска народна банка, което е неприемливо. Едва ли не за такова изнудване виждам, че става дума ", сподели Гроздан Караджов. И добави:



" Но да заложиш на другата страна на кантара републиканската пътна мрежа, ме кара да мисля, че сме станали пленник, косвена жертва, на някакъв различен пазарлък ".

Към 12 часа водачи на камиони разговаряха с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.



Пред Народното събрание излезе министър председателят Кирил Петков и се срещна с протестиращи. Той увери, че казусът ще бъде прегледан и решен от Народното събрание идната седмица.

В региона има засилено полицейското наличие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР