Снимки на фетуси в утробата показват, че те се усмихват,

...
Снимки на фетуси в утробата показват, че те се усмихват,
Коментари Харесай

Неродените бебета се усмихват на морков и се мръщят на кейл

Снимки на фетуси в утробата демонстрират, че те се усмихват, когато майките им ядат моркови , само че се мръщят, когато ядат къдравото зеле кейл , демонстрира проучване на учени от университета на Дърам, представено от Ю Ес Ей тудей. 

" Резултатите от това проучване имат значимо значение за разбирането на най-ранните доказателства за способността на плода да усеща и разграничава разнообразни усети ", пишат откривателите в сп. Psychological Science (Сайкълоджикъл сайънс).

Учените са работили с 99 бременни дами в Англия , като са давали на майките капсули, съдържащи прахообразни версии на двете храни.

Някои предходни проучвания демонстрират, че бебетата стартират да се " усмихват обществено " към два месеца след раждането. Според английските учени трудът им може да задълбочи " нашето схващане за развиването на човешката орална и назална хеморецепция, в това число естеството и времето на поведенческите реакции към пренаталното излагане на аромати ", а не за способността на бебето да алармира за позитивни страсти.

В проучването, оповестено в списание " Psychological Science " (Сайкълоджикъл сайънс), са включени 99 британки на възраст сред 18 и 40 години.

Тридесет и пет от тях са получили еквивалента на приблизително огромен морков, а 34 дами са консумирали еквивалента на 100 грама нарязан кейл. Останалите майки не са яли нито една от двете храни.

Двадесет минути по-късно, настояват откривателите, 4D ултразвуковите проучвания демонстрират, че множеството от бебетата, изложени на зеле, наподобяват като че ли вършат мимика , докато  изложените на морков се усмихват. В контролната група не е имало такива реакции.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР