Снимки: МВРСпециализираната операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост,

...
Снимки: МВРСпециализираната операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост,
Коментари Харесай

Спецакция на ГДБОП във Варна. Конфискуваха над 10 000 артикула

Снимки: Министерство на вътрешните работи

Специализираната интервенция по противопоставяне на закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност, свързани с нелегално разпространяване на артикули, носещи предпазени търговски марки, е осъществена на територията на Варна. Действията са осъществени от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ в Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и на бранш БОП – Варна, под управлението на Варненската районна прокуратура.



По време на спецоперацията са тествани два търговски обекта и хранилища към тях, както и три жилищни обекта, откъдето са конфискувани над 10 000 продукта - дамски и мъжки облекла, чанти и други аксесоари, всички носещи непокътнати търговски марки. Конфискувани са и механически средства, с които е осъществявано администрирането на интернет уеб сайтове и страници в обществени мрежи, посредством които била реализирана комерсиалната активност.

В хода на следствието е открито, че продажбата на стоките, носещи непокътнати търговски марки, е осъществявана без нужното по закон единодушие на носителите на правата върху съответните марки - закононарушение според член 172 б от Наказателен кодекс. Работата по документирането на цялостната незаконна активност продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР