Снимки и видео: МВРМВР разпространи ексклузивни кадри от специализираната операция

...
Снимки и видео: МВРМВР разпространи ексклузивни кадри от специализираната операция
Коментари Харесай

МВР пусна ексклузивни снимки и видео от варненската печатница за фалшиви долари

Снимки и видео: Министерство на вътрешните работи

Министерство на вътрешните работи популяризира извънредни фрагменти от профилираната интервенция във Варна, при която бе разрушена печатница за подправени долари. При интервенцията на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Специализираната прокуратура са арестувани трима души, на които са повдигнати обвинявания. 

Иззети са отпечатани и в друга степен на комплектност 100-доларови банкноти, общо към 1 350 000 $, написа Блиц.









Мастилата, употребявани за изработването им, имитират магнитно мастило, което прави фалшификатите извънредно мъчно разпознаваеми.






 
" Организираната незаконна група, занимаваща се с отпечатване на подправени банкноти е работила от март тази година до 2 ноември. Иззехме голям брой машини за произвеждане. Бяха отпечатани банкноти в долари, като сумата беше над 1 милион.







Интересното е, че е употребявано магнитно мастило за печатането на парите - по този начин мъчно банкнотите могат да бъдат разпознати като подправени ", заяви по-рано през днешния ден на ексклузивен брифинг наблюдаващият прокурор Евгения Деянова. 

По време на конференцията стана ясно, че е разрушена и още една незаконна група - за   за трафик на културни полезности. Действията са осъществени взаимно от управляващите в България и Испания с поддръжката на координационния център на Евроджъст.




 
В хода на дейностите на територията на двете страни са арестувани общо 13 български жители (четирима в България и деветима в Испания), претърсени са над 20 адреса.



От проведената незаконна група са конфискувани 30 600 предмета – монети, декорации и други, представляващи културно-исторически полезности.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР