Снимки ФлагманСъвсем скоро няма да има спомен и от шумящата

...
Снимки ФлагманСъвсем скоро няма да има спомен и от шумящата
Коментари Харесай

6 месеца след трагедията с 16-годишния Костадин: Нито пасарелка, нито кръгово край Атия

Снимки " Флагман "

Съвсем скоро няма да има спомен и от шумящата маркировка, към този момент е изтрита тук-там

Близки, родственици и другари на Костадин Джардов, който бе затрит на пешеходната пътека край Атия, уважиха паметта му. Днес се навършват шест месеца от нещастието, която остави ученика от Професионалната гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " Бургас вечно на 16 години, написа " Флагман ".

За помена от Франция дойде и бащата на Костадин - Апостол Джардов. Почернените близки отрупаха с цветя лобното му място - и с цел да го почетат, и с цел да молят всички водачи да бъдат по-внимателни на пътя, тъй като там се движат нашите деца.



Припомняме, че 16-годишният възпитаник почина, откакто бе блъснат от Шевролет Каптива, ръководен от Кирил Георгиев. Трагедията се разигра на 20-ти ноември рано сутринта на основния път Созопол-Бургас, когато Костадин от с. Атия тръгнал да пресича пешеходната пътека, с цел да си хване рейса за учебно заведение. 

Обвинителният акт на водача към този момент е подготвен и е открито, че Георгиев управлявал джипа си с 95 км/ч., при позволена оптималната скорост 60 км/ч. Мъжът към този момент е притеглен като обвинен и в случай че бъде приета виновността му, може да получи ефикасна присъда от 3 до 15 години.

Веднага след случая страната взе незабавни ограничения, с цел да няма повече убити на пътя.
Лично министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, както и шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " дадоха обещание на съдбовното кръстовище да бъдат построени кръгово придвижване и пасарелка за пешеходците. Шест месеца по-късно обаче и двете липсват. Флагман.бг научи, че разновидността за кръгово придвижване е изнемощял и се обмислял подобен за интелигентно кръстовище. Проектът за пасарелката пък е бил върнат от КАТ три пъти и най-после, четвъртия път - написан, само че със забележки за сигурността на кръстовището. Все обаче няма изясненост по кое време може да бъде построен надлезът за пешеходци.



Другият проблем при кръстовището е така наречен шумяща маркировка, също една от взетите ограничения за сигурността на придвижването. За релефната маркировка евентуално са употребявани некачествени материали, защото за половин година тук-там те са изтрити, сподели инспекция на Флагман.бг. Движението по основния път за Созопол към момента не е натоварено. След старта на туристическия сезон няма да има и спомен от маркировката, в случай че не бъде актуализирана. Част от светлоотразителите на пътя са изпочупени и няма никакъв резултат от тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР