снимки Фейсбук/ВарнаБелите бараки в Морската градина са премахнати, видя репортер

...
снимки Фейсбук/ВарнаБелите бараки в Морската градина са премахнати, видя репортер
Коментари Харесай

Белите бараки в Морската градина във Варна изчезнаха

снимки Фейсбук/ " Варна "

Белите бараки в Морската градина са отстранени, видя кореспондент на Радио Варна. Павилионите бяха сложени в Морската градина във Варна преди месец на две от най-оживените места в парка – входа към градината до Аквариума и на централната алея след мостчето на влюбените. Трябваше да бъдат инсталирани общо 10 търговки обекта. Това провокира публично неодобрение, съобщи БНР. 

С остра позиция против разполагането на всякакви павилиони в историческото ядро на Морската градина във Варна излезе Регионалната гилдия на Камарата на архитектите. Граждани и организации също застанаха против решението за слагането им с подписка. Флашмоб " Вън бараките от парка " би трябвало да се организира в 14 часа на следващия ден във Варна.

" Аз не одобрявам павилиона, появил се в Морската градина. Изказал съм от дълго време тази своя позиция. Той се е появил в резултат на наредби от 2016 година и в действителност дава отговор на условията. Категорично не го одобрявам и желая да кажа, че такива бараки няма да има! Абсолютно изрично! ". Това съобщи кметът на Община Варна Иван Портних в отговор на въпрос, касаещ възможното слагане на 10 павилиона на територията на Морската градина.

Единство павилионът, който се появи предходната година до подлеза на Спортна зала, не е демонтиран. Обектът до момента не е работил, само че преди месец до него бяха сложени две хладилни витрини.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР