снимки: Фейсбук/, ПетелКандидатът за президент Лозан Панов се обърна директно

...
снимки: Фейсбук/, ПетелКандидатът за президент Лозан Панов се обърна директно
Коментари Харесай

Лозан Панов призова кмета на Варна: Г-н Портних, спрете кражбата и имайте поне малко срам!

снимки: Facebook / , " Петел "

Кандидатът за президент Лозан Панов се обърна непосредствено към варненският кмет Иван Портних с отворено писмо във Facebook и го прикани да не разрешава община Варна да стане част от „ обеден грабеж “. Повод за това е предлагането на Портних общинският съвет на Варна да одобри прехвърлянето на акциите си в " Международен панаир Пловдив " АД на сдружението " Пълдин туринвест ", което има малко над 49.4% от него. Ако апортът пожелан от предприемача Георги Гергов бъде признат, той на процедура ще усили въздействието си в панаира от 50.3% на 79.3%. Община Варна получи 29% от държавния дял в Пловдивския панаир през 2016 година

Лозан Панов нашироко изяснява претекстовете си да желае от Иван Портних да отдръпна предлагането си и да не взе участие в сюжета на Георги Гергов. „ Призовавам Ви, спрете кражбата и имайте най-малко малко позор! “ , с тези думи се обръща претендентът за президент, подсилен от „ Демократична България “ към варненския кмет. Ето цялостния текст на писмото:

" Скъпи другари,

Уважаеми господин кмете Портних,

Уважаеми дами и господа съветници от Община Варна,

От самото начало невидимите за обществото закономерности и зависимости съпътстват цялата приватизация на Пловдивския панаир. В днешния ден, почетният консул на Русия в Пловдив - Георги Гергов, е на „ една концепция “ разстояние от придобиването на цялостния надзор на панаира.

Зависимостите, построени в тази договорка изпитах на гърба си през 2017 година, по време на абсурда „ ЦУМ-гейт “. Ще напомня, че не са доста предприемачите, които са имали достойнството да „ черпят кафе “ в офиса си персонално основния прокурор на РБългария. В това отношение господин Гергов е един същински късметлия, а аз бях „ каръкът “, който по време на този скандал снажни момчета посрещнаха с окървавени агнешки главички преди съвещанието на Висш съдебен съвет, защото знаеха, че ще желая пояснение от господин Цацаров.

Обяснение от тогавашния ни основен прокурор, несъмнено, не получих, само че това надалеч не значи, че то не съществува. За 50-годишния му празник през 2006 година скъпите другари на натурализирания пловдивчанин господин Гергов, измежду които е тогавашния министър председател Сергей Станишев, икономическия му министър Румен Овчаров и неговият заместител Корнелия Нинова, са избрали да му подарят „ перлата на града под тепетата “ и отварят пътя за приватизацията на Пловдивския панаир.

Г-н Гергов в действителност е един извънредно кооперативен предприемач, тъй като в днешния ден, по предложение на кмета от ГЕРБ господин Портних, се предлага да се осъществя договорка, лишена от стопански смисъл, както за общината, по този начин и за страната. Има обаче едно другарство, което без значение от политическата багра на ръководството ни, изцяло е издържало теста на времето. Без него заграбването на собствеността на Пловдивския панаир в никакъв случай не би била допустима.

За да може да обезпечи този безценен подарък за огромния празник на своя другар Георги Гергов, отличникът от университета господин Цацаров, в качеството му на ръководител на Окръжен съд - Пловдив, обръща правото „ с хастара на открито “. Така на приятеля господин Гергов е дадена опция апорта по договорката да бъде оценен от трима специалисти - движимости лица, които самият Гергов е показал. Експертите свършват тази нелека задача единствено за ден, за което не съществуват други такива образци в практиката. Ако някой се вълнува по какъв начин е станало допустимо това, отговорът е благодарение на командирован и надлежно в директна взаимозависимост от ръководителя си господин Цацаров, арбитър. По-късно същият сътрудник ще бъде нараснал, в прорез с разпоредбите, незаслужено изпреварвайки доста други участници в състезанието, по предложение персонално на господин Цацаров. Така за 50-годишнината на господин Гергов, първата част от завладяването на Пловдивския панаир става факт, с помощта на индивида, който няколко години по-късно ще би трябвало да упражнява контрол върху спазването на закона в цялата страна, в качеството му на основен прокурор. Днес към този момент господин Цацаров е оправомощен да лишава имуществото на всеки.

Истинското другарство сред двама натурализирани пловдивчани лъсна по време на абсурда „ Цум гейт “.

Случаят стана обществено притежание в края на март 2017 година с помощта на изказване на предприемача и издател Сашо Дончев, от което стана ясно, че Дончев е бил поканен в офиса на Георги Гергов и там е заплашван от господин Цацаров. Според основния ни прокурор обаче, " ЦУМ гейт " бил един “огромен сюжет ”. В него взели участие хора, които имали ползи в областта на енергетиката, като част от тях били от Българска социалистическа партия. Но господин Цацаров акцентира, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не е станала реализатор на сюжета, тъй като била " задоволително интелигентна ".

Как реагира държавният ни глава Румен Радев, на който тази интелигентна жена отвори пътя към „ Дондуков “ 2? На апела ми да се сътвори самостоятелна специфична комисия, която да ревизира случая, неговата реакция бе цялостно неуважение, а доказателство за това е общественото му изявление, с което той дефинира " ЦУМ-гейт " като – изтъквам – „ крамоли във Висш съдебен съвет, които не са в дневния ред на обществото “.

След нахлуването на спецпрокуратурата в президентството предишното лято, точно от „ крамолите “ в правосъдния съвет през днешния ден той се пробва да построи своето политическо бъдеще. През 2017 година в писмо до президента и Съюзът на издателите изрази своето безпокойствие поради случилото се в ЦУМ и настоя за среща. Публичната позиция на господин Радев бе: „ На ден се получават десетки такива писма, а и графикът сега е доста ангажиран “.

Днес монополистът на антимафиотския фронт и пръв герой против ГЕРБ и Движение за права и свободи господин Радев, още веднъж мълчи и графикът му е претъпкан. Докато Вие, дами и господа общински съветници, сте на път дефинитивно да харижете Пловдивския панаир на господин Гергов, гласът на президентската институция още веднъж липсва.

Затова, на тези които към момента ме съдят, че съм докоснал техния кумир господин Радев с репликата “фалшив воин ”, апелирам, ще препоръчам да прегледат в каква задушевна атмосфера - на една маса, предходната година нашият президент и господин Георги Гергов отпразнуваха сватбата на сина на вицепрезидента госпожа Илияна Йотова, в хотела на Валентин Златев в Правец.

Уважаеми господин Портних, уважаеми дами и господа общински съветници,

спрете се и не легитимирайте през днешния ден този „ обеден грабеж “. Ако Вие, макар моето предизвестие, го извършите, давам обещание, че по сходство на всичко написано нагоре, ще изоблича всеки един от Вас и „ окача имената Ви на стената на срама “. Наясно съм, че работите по „ правилото “, че не съществува групова наказателна отговорност, само че този път няма да познаете. Има и други способи, по които можете да бъдете осъдени, а аз давам обещание пред българското общество, че ще се погрижа това да се случи.

Призовавам Ви, спрете кражбата и имайте най-малко малко позор! "

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР