Снимки: Днес във Варна се провежда акция по кръводаряване в

...
Снимки: Днес във Варна се провежда акция по кръводаряване в
Коментари Харесай

Акция по кръводаряване в първия за България мобилен пункт се провежда във Варна

Снимки:

Днес във Варна се организира акция по кръводаряване в първия за България мобилен пункт.

Той ще посети доста от варненските гимназии през идващите две седмици, оповестява Българска национална телевизия. Целта на самодейността е младежите да научат повече за тази хуманна активност, сподели доктор Мирела Кирякова, шеф поделение в Районния център по трансфузионна хематология във Варна. Навършилите 18 години ще имат опция да станат кръводарители, както и учителите, и родителите на учениците.



Мобилният пункт влезе в деяние през днешния ден за пръв път, а акцията се организира в центъра на Варна. Първа на стола на кръводарителя седна Мариана Димитрова, която показа, че го прави, тъй като това е метод да се избави човешки живот.

Първият в страната мобилен пункт бе обезпечен за Центъра по трансфузионна хематология посредством акциите за събиране на капачки и стотинки на съдружие „ Аз Вярвам и Помагам “. Днес от организацията регистрираха, че при последното събитие са събрани 18 587 лв. и 24 хиляди кг пластмасови капачки, чиято стойност също е към 18 хиляди лв..



За тази година задачата на екипа на сдружението е да събере общо 500 хиляди лв.. Това ще разреши, с изключение на мобилния пункт за кръводаряване, който към този момент е реалност, да бъде купена втора детска неонатална кола за спешна помощ за АГ болница във Варна и здравна инсталация и съоръжение за детската хирургия в МБАЛ „ Св. Анна “.



Двете лечебни заведения обслужват дребни пациенти от цяла Североизточна България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР