Снимки: Димо Димитров, ФейсбукСвободен фермерски пазар в съседна Румъния стана

...
Снимки: Димо Димитров, ФейсбукСвободен фермерски пазар в съседна Румъния стана
Коментари Харесай

Нашенци са възхитени от свободен фермерски пазар в Румъния

Снимки: Димо Димитров, Facebook

Свободен фермерски пазар в прилежаща Румъния стана обект на оживено разискване в обществените мрежи. Колоритните фотоси от село Генерал Скаришориану провокираха мненията на разнообразни фейсбук консуматори, които са за повече независимост и у нас при търгуването със лична продукция. Румънското село се намира единствено на 30 км. от добричкото село Кардам, само че действителностите там са напълно разнообразни, съобщи Нова Варна.

„ Всяка събота там се провежда същински фермерски пазар “, написа Ивелин Иванов на своята фейсбук страница, откакто разгласява албума с атрактивните фотоси. „ Не зная дали е регламентиран, позволен и така нататък чиновнически дивотии, но… го има. Малкият производител и преработвател може, има право и свободата да се труди почтено и да изкарва почтено, с труд парите си “, разяснява още сънародникът ни във връзка обявата.



По думите му дребният фермер и у нас може да стане финансово самостоятелен и да влага в себе си и в фамилията си. Иванов е уверен, че сходна по-свободна замяна на артикули и услуги, какъвто е казусът с фермерския пазар в прилежаща Румъния, би съживил дребните фамилни компании у нас.



Позицията му във Facebook очевидно вълнува сънародниците ни. За няколко часа албумът със фотоси от пазара в село Генерал Скаришориану събра над 170 споделяния. Напоследък огромна известност набира и пазарът в Мангалия. Той е желано място за доставяне с разнообразни артикули за хората, живеещи в Шабла, Каварна и околните до границата с Румъния села.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР