Снимки defence-blog.comВоенните и инженерите наричат Boeing E-4B Nightwatch Самолетът на

...
Снимки defence-blog.comВоенните и инженерите наричат Boeing E-4B Nightwatch Самолетът на
Коментари Харесай

Пегасът на Апокалипсиса: ВВС на САЩ показаха отвътре Самолетът на Страшния съд

Снимки defence-blog.com

Военните и инженерите назовават Boeing E-4B Nightwatch „ Самолетът на Страшния съд “ неслучайно. Работата е в това, че този лайнер е мобилен летящ команден център при положение на Трета международна война, написа Блиц.

 

Тези машини ги има освен в Съединените американски щати, само че там им обръщат най-голямо внимание. Неотдавна на публицисти беше разрешено да прегледат от вътрешната страна един от тези самолети. 

Официалното армейско име  на американския въздушен команден център въз основата на Боинг E-4B Nightwatch звучи като Национален център за въздушни интервенции - National Airborne Operations Center. Това транспортно средство е предопределено за президента на страната, министъра на защитата, както и някои други членове на висшето военно управление на Америка. 

Планирано е този аероплан да бъде употребен при положение, че света стартира нуклеарна война и всички наземни командни структури към този момент ще бъдат унищожени, развалени или ще са под директна опасност от врага. Точните механически характерности на националния въздушен команден пункт по явни аргументи не се разкриват.

Все отново, е известно нещо за техническия съставен елемент на Boeing E-4B Nightwatch.
Размерите на самолета са 70.5x59.7x19.3 метра. Екипажът може да наброява от 60 до 114 души. Максималното тегло при политане доближава 370 хиляди кг.

Машината се задвижва от четири турбовентилационни мотора модел General Electric CF6-50E2. Максималната скорост на самолета доближава 969 км / ч. Обхват на полета и таван - 11 хиляди км и 14 хиляди метра надлежно. 
 



Цялото съоръжение е предпазено със специфични екрани, които го защищават от поразяващите фактори на нуклеарната детонация.

Интересен факт:  Самолетът може да се дозарежда непосредствено във въздуха. В този случай командният център може да остане във въздуха без кацане за цяла седмица. Достоверно е известно, че в Съединените американски щати има четири сходни самолета. Един от тях е непрекъснато на дежурство и е подготвен да се издигне в небето по първа команда.
Любопитно е, че на борда се съхраняват данни за пълномощията на всички военни при положение на нуклеарна война. Ако президентът и американският министър на защитата са починали все още, когато Nightwatch се откъсва от земята, тогава ги заменя един от високопоставените офицери, които са на непрекъснато дежурство на борда на самолета.

Днес самолетите Boeing E-4B Nightwatch се числят към 1-ва ескадрила на 55-то авиокрило. Те се базират и дежурят в Небраска във военната база " Офат ". Официално това място е щаб-квартира на Стратегическото командване на въоръжените сили на Съединени американски щати. 
 



Любопитно е, че наскоро в комплекса имаше бурен случай. Военната база беше съществено наводнена. Въпреки това самолетите на Страшния съд продължиха да извършват отговорностите си.

Интересен факт: в реалност самолетите на National Airborne Operations Center се употребяват освен във военно време. Един аероплан постоянно съпровожда американския президент при всичките му пътувания в чужбина. Освен част от военното командване, на борда се намира и нуклеарното куфарче на Съединени американски щати.

 



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР