Снимки: БулфотоПрезидентът Румен Радев продължи и днес с призива си

...
Снимки: БулфотоПрезидентът Румен Радев продължи и днес с призива си
Коментари Харесай

Радев: Щом съм диктатор, нека Борисов спечели изборите за президент и да внесе демократични ценности

Снимки: Булфото

Президентът Румен Радев продължи и през днешния ден с апела си към Бойко Борисов да се кандидатира на идните избори за държавен глава.

" Бойко Борисов нееднократно е заявявал, че ще се кандидатира тъкмо за тези избори. Като човек на думите и обещанията, чакам да ги съблюдава “, сподели той м отговор на въпрос за какво е призовал водача на ГЕРБ да се кандидатира за идните избори.

„ Освен това той съвсем всеки ден подлага на критика президентската институция, упреква я в самовластие – ами дано излезе на тези избори, завоюва ги и внесе своите демократични полезности в президентската институция “, прикани Радев.

Той дефинира проблема със заседналия край Камен бряг турски транспортен съд „ Вера су “ като „ картина на безхаберието в продължение на десетилетия във връзка с морското избавяне “.

„ Докато бяха заети да приватизират флот, да концесионират пристанища, да драгират за стотици милиони с неразбираеми контракти и с безусловно неразбираем резултат. Ето това е, което виждаме сега. Никакви процедури във връзка с морското избавяне, безусловно разкапана техника, никаква организация “, оцени обстановката президентът.

Той поздрави Министерството на превоза, че е основало нужната организация и е компенсирало неналичието на процедури, както и за самодейността да се трансферира горивото от кораба.

„ Вие представяте ли си какво щеше да стане, какво би могло да стане, в случай че десетки тонове гориво се излеят от този транспортен съд. Това са непоправими вреди “, сподели Радев.

А във връзка с високите цени на тока за бизнеса той упрекна тежкото завещание и поздрави служебното държавно управление за дейностите, с които съумя да овладее цените.

„ От години енергетиката е оплетена в схеми. Либерализираха цената за бизнеса посредством Българската самостоятелна енергийно борса без ясни правила и механизми, които да пазят бизнеса. В момента какво се получава – облагодетелстват се търговците, остаряла бизнеса “, разяснява президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР