Снимки Булфото и читател на ПетелКартата на България в изложба

...
Снимки Булфото и читател на ПетелКартата на България в изложба
Коментари Харесай

Варненци питат: Къде е Странджа на картата в Морската градина?

Снимки Булфото и четец на " Петел "

Картата на България в галерия на Фондация " Българска памет " на входа на Морската градина породи неразбиране и мнения в обществените мрежи.  Дали инцидентно или предумишлено, само че картата е изобразена по този начин като че ли липсва територията на България със Странджа, написа Булфото. Според уредниците инсталацията съчетава детайлите на минало и съвремие, на творчество и история, на цифровото и новаторското.

На картата наподобява като че ли я няма Странджа, а страната ни стои като отрязана. 





" Това е в Морската градина на Варна?!?
Това към историята на България ли да учим към този момент децата си?
Тази липса на Странджа в картата на България от пандемията, до момента в който си стояхме по къщите ли е...??!!??? " - пишат жители до " Петел ".

От уеб страницата с общинска информация излиза наяве, че на 30. 10 е била открита самата интерактивна галерия. Тя е дарена от Фондация " Българска памет ".

Ето по какъв начин е показана в общинския уебсайт самата галерия: 

" Двуметрова книга със заглавие „ Де е България? Там, където има и един българин “ и арт кубчета с мисли на младежи от България, Република Северна Македония, Албания, Сърбия, Молдова и Украйна беше открита през днешния ден на входа на Морската градина от кмета на Варна Иван Портних и доктор Моника Панайотова, член на Консултативния съвет на Фондация „ Българска памет “. Изложбата носи името „ Варна – град на младите, нововъведенията и културно-историческото наследтво “ и може да бъде прегледана и през смарт устройство след сканиране на QR код. Инсталацията е подарък за жителите и гостите на морската столица във връзка Деня на националните будители. Тя отбелязва и сполучливото довеждане докрай на годишния семинар на Фондация „ Българска памет “ под надпис „ Силна национална идентичност/Силна европейска еднаквост “, който за 26-ти следващ път се организира край Варна. "





А ето по какъв начин наподобява картата на България в bgmaps:



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР