СНИМКИ AP: Реалистични роботи и андроид кучета впечатляват посетителите на панаира на роботиката в Пекин

...
От Асошиейтед прес, 18 август 2023 г., 4:51 ч.ПЕКИН –
Коментари Харесай

От Асошиейтед прес, 18 август 2023 г., 4:51 ч.

ПЕКИН – Намигване, гримаса или кимане глави, роботите имитираха израженията на посетителите на изложение за роботи в Пекин.

Те бяха сред творенията, които ослепиха хората, присъстващи на годишната Световна конференция за роботи, където компаниите показаха роботи, предназначени за широк спектър от приложения, включително производство, хирургия и другарство.

Аниматроничните глави и хуманоидните роботи, изложени на щанда на EX Robots тази седмица, олицетворяваха образа на това, което трябва да бъдат роботите в популярното въображение, със синтетична кожа и реалистични изражения на лицето, допълнени от движещи се ръце.

Главният изпълнителен директор Ли Боянг каза, че са идеални за роли, които изискват взаимодействие с публиката, като например в музеи, туристически атракции , училищни настройки и „придружаващи сценарии“.

Кучешки дроиди — опора на високотехнологичните панаири — бяха в сила. Кучешки роботи се ръкуваха с посетителите на панаира и изпълняваха стойки на предните си лапи.

На други места на панаира роботизираните ръце сервираха китайски чай, приготвяха сладолед, подскачаха топки за пинг-понг и правеха на посетителите масажи на гърба.

Роботи за прибиране на реколтата демонстрираха как могат да берат ябълки от клона, докато робот-художник рисуваше портрети на посетители.

Промишлените роботизирани ръце за фабрични производствени линии също привлякоха фокуса. Една от целите на китайския лидер Си Дзинпин е да премести огромния производствен сектор на страната от евтино създаване на евтини стоки към по-високотехнологично производство, а индустриалните роботи ще бъдат важен елемент от този план.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР